Надали има по-добър начин да сваляте килограми и същевременно да

...
Надали има по-добър начин да сваляте килограми и същевременно да
Коментари Харесай

Три вкусни и диетични супи

Надали има по-добър метод да сваляте килограми и в същото време да не гладувате, в случай че не пробвате да отслабвате със супички.

Тук ви предлагаме 3 хрумвания за хем диетични, хем вкусни супи.

1. Зелева чорба

 Зелевата чорба е вкусна и диетична Снимка: Румяна

Би било същинско светотатство от наша страна, в случай че не я включим в този материал, тъй като точно с нея се прави фамозната зелева диета, главен принцип при която е, че можете да ядете от супата толкоз постоянно, колкото желаете. Това автоматизирано значи, че тя е диетична чорба. Вероятно не знаете обаче, че е и доста вкусна.

За да си приготвите зелева чорба, която евентуално би ви стигнала по време на 7-дневната диета, ви е нужна 1 зелка, 1 чушка, няколко стръка праз, домати (може и от консерва) и зелени подправки по желание.

Зелката дружно с чушката и праз лук се нарязват и се оставят в дълбока тенджера да врат на слаб огън. Когато всичко омекне, се прибавят обелените и нарязани домати (около 6 на брой) и зелени подправки по ваш избор (магданоз, копър, листа от целина и т.н).

Осолявате, само че без да прекалявате, и в случай че желаете, добавяте черен пипер или къри.

2. Супа от тиквички

 Три вкусни и диетични супи

Тиквичките са сезонен зарзават, по тази причина е добре да си приготвите тази диетична чорба напролет или лятото, което най-малко ненапълно ви подсигурява, че тиквичките ще са същински.

За тази рецепта са ви нужни към 4-5 тиквички, 2 глави лук, 3 домата, 2 моркова, 1 кофичка нискомаслено кисело мляко, копър, магданоз, сол и черен пипер.

Нарязвате тиквичките на кубчета и дружно с настърганите моркови и ситно нарязания лук ги изсипвате в леко подсолено и вряща вода. Когато всичко кипне, намалявате котлона и след омекване на зеленчуците добавяте и доматите (обелени и нарязани на кубчета), нарязаните на ситно зелени подправки и черния пипер.

Пробвате на усет и в случай че е належащо, добавяте още сол. Имайте поради, че с цел да е една чорба диетична, то не би трябвало да прекалявате със солта. Изчаквате малко да изстине и към супата прибавете и киселото мляко. Разбърквате всичко добре и може да консумирате или незабавно, или откакто супата изстине изцяло. И по двата метода е доста вкусна!

3. Крем-супа от карфиол

 Крем чорба от карфиол Снимка: Габриела

Това пък е типична есенна чорба, която е добре да похапвате постоянно, тъй като напълно скоро ще ви следва неизбежното коледно-новогодишно преяждане.

Необходима ви е 1 глава карфиол, 1 морков, 1 глава кромид лук, към 1 ч.ч. прясно нискомаслено мляко, копър, магданоз, черен пипер и сол на усет.

В леко подсолена вода се пускат ситно нарязаният лук и морковът, а малко по-късно - и накъсаният на розички карфиол. Всичко се вари на муден огън до омекване на продуктите, прибавят се копърът, магданозът, солта и черният пипер на усет.

За да се получи кремсупа, всички съставки се пасират, а най-после се прибавя и прясното мляко.

Тази потребна чорба може да бъде употребявана както топла, по този начин и студена.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР