Над западната половина от страната облачността ще е значителна -

...
Над западната половина от страната облачността ще е значителна -
Коментари Харесай

Тежък ден за времето! Ето къде ще са дъждът и гръмотевиците

Над западната половина от страната облачността ще е забележителна - купеста и купесто-дъждовна. Ще има превалявания от дъжд, тук-там основно в планинските региони след обяд ще са интензивни и съпроводени с гръмотевици. Остават изискванията и за градушки. На изток ще е съвсем без превалявания и с повече слънчеви часове. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е най-вече слаб. Максималните температури ще са в необятни граници, от 16°-18° в Северозападна България до 24°-26° в югоизточните региони от страната, в София - към 20°.

В масивите от Западна и Централна България облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна облачност. Сутринта в обособени региони, а след обяд на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан северозападен вятър, по високите част от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра - към 10°.
-->
По Черноморието облачността ще е раздрана, след обяд - най-вече забележителна, само че ще е без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 23° - 25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В сряда ще има и слънчеви часове, само че към и след обяд и краткотрайни нараствания на облачността, тук-там, основно в Южна България и източните региони ще превали временен дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще стихне. Максималните температури ще бъдат сред 24⁰ и 29⁰. През идващите дни вятърът ще е от изток-югоизток. В четвъртък и петък в източните региони ще бъде най-вече слънчево. Над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Повишава се вероятността след обяд да са локално краткотрайно интензивни и обилни по количество. Температурите ще се покачат, в Източна България оптималните ще са към, а в обособени региони и над 30⁰. През почивните дни и в източните региони ще има превалявания, съпроводени с гръмотевици. Остава с нараснала възможност за интензивни феномени и градушки на повече места в страната. Температурите ще се намалят с 4-5 градуса. В началото на новата седмица към момента ще има условия за краткотрайни следобедни превалявания, само че на по-малко места и с по-малки количества. Ще има и повече слънчеви часове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР