Над главата ми виси политическа и прокурорска бухалка, няма политически

...
Над главата ми виси политическа и прокурорска бухалка, няма политически
Коментари Харесай

Над главата ми виси прокурорска бухалка, няма политически чадър, обяви Веселин Марешки

Над главата ми виси политическа и прокурорска бухалка, няма политически чадър. Това разгласи през днешния ден зам.-председателят на Народното събрание и водач на " Воля " Веселин Марешки във връзка думи на ръководителя на Българската петролна и газова асоциация и на Съвета на шефовете на " Лукойл България " Валентин Златев, че над Марешки има чадър.

От пресцентъра на " Воля " разпространиха информация, че по време на срещата на управлението на Народното събрание и шефове на политическите групи с ръководителя на Европейския парламент (ЕП) Антонио Таяни Марешки е сложил на дневен ред въпроса с " картела в бизнеса с горива в България ", който засягал както елементарните хора, по този начин и бизнеса. Според разнообразни източници (включително и от средите на управляващите), над 1 милиард евро годишно се ограбват от българския народ посредством нереалистично високите цени на горивата, се споделя в прессъобщението.

" Българският народ така и така е най-бедният в Европейски Съюз. Скъпите горива засягат всички, тъй като вземат участие в ценообразуването на необятен набор артикули. Очевидно сами не можем да се оправим с този картел - имаме потребност от поддръжката на европейските институции. В Румъния имаше политическа воля и картелът беше осветлен и наказан. У нас той има политически пипала от доста години и борбата с него е изключително тежка ", коментирал Марешки на срещата.

Попитан кои са представителите на картела, Марешки сподели пред публицисти: " Много хора от администрацията и политическите партии са публично назначени от картела ".

" Радвам се, че Валентин Златев продължава да повтаря едно и също - че Марешки е проблем на тяхната страна. Ако аз съм проблем на тяхната страна, веселя се, че съм ги дисциплинирал ", сподели Марешки. Той изясни, че откакто е отворил бензиностанция, всички продават с 20 стотинки по-евтино, въпреки че интернационалната цена на дизела пораства. " Мисля, че огромна част от българските жители палят свещичка да не ми съсипят бизнеса, с цел да могат да живеят по-добре ", сподели Марешки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР