Над експлозиите на газопровода Северен поток“ тегнат сериозни подозрения, а

...
Над експлозиите на газопровода Северен поток“ тегнат сериозни подозрения, а
Коментари Харесай

Бивш съветник на Пентагона: За саботирането на „Северен поток“ са необходими професионални технологии

Над детонациите на газопровода „ Северен поток “ тегнат съществени съмнения, а американски и западни медии популяризират изказванието, че те са осъществени от проукраинска организация.

На 18 март някогашният консултант на Пентагона и професор от Масачузетския софтуерен институт Теодор Постол съобщи в изявление за Китайската медийна група, че за саботирането на тръбопровода са нужни професионални технологии и съоръжение и никога не е лесна задача.

Само професионални водолази могат да работят на такава дълбочина в намерено море, където се намират тръбите на „ Северен поток “, и те би трябвало да правят работата си за малко време. Експлозивите са тежки и един човек не може да ги сложи на мястото, също така е належащо профилирано съоръжение като дребни едноместни подводници и декомпресионни камери, счита Постол.

Такава комплицирана интервенция може да бъде изпълнена от индустриализирана страна, разполагаща с високи технологии, а не от проукраинска организация, както се твърди в материала на вестник „ Ню Йорк таймс “, добави още професорът.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР