Над 9 млрд.лв. са разсрочените кредити от началото на коронкризата.

...
Над 9 млрд.лв. са разсрочените кредити от началото на коронкризата.
Коментари Харесай

Сачева: Мярката 80/0 от другата седмица

Над 9 млрд.лв. са разсрочените заеми от началото на коронкризата. Ще се удължи и мярката за безлихвените заеми и това ще стане напълно скоро, заяви общественият министър Деница Сачева в изявление за бТВ.

Запазихме над 250 000 работни места, задачата ни е да запазим  приходите на хората, добави тя. И сподели: „ Правим всичко допустимо да не оставим никой гладен, раздадени са над 400 000 пакета с храна, 40 000 души употребяват програмата Топъл обяд. ”.

Прекалено доста ограничения има и може би самите работодатели не могат да осмислят още какво се предлага, по тази причина поучавам да се търси информация и разновидности, коя поддръжка е подобаваща за бизнеса, съобщи Сачева.

10 700 души са кандидатствали по мярката за т.наречената Коронавирус помощ за гледане на деца до 14 години. По мярката 80/0 заплащанията ще стартират още от средата на декември, нашите структури ще работят и ще обезпечат опция повече хора да получат парите си преди Коледа и преди края на годината.

Още лятото когато получихме сигнали за принуждение в домове, подадохме сигнали до ВАП и дружно проверихме, установихме, че има нарушавания, това е една от „ най-големите язви “ на нашето общество. Тези домове са изграждани още на времето на отдалечени места, няма задоволително квалифицирани хора, които да работят, сподели още Сачева.

Хората в домовете в Куделин и Говежда ще бъдат преместени, с цел да получат съответна грижа.

Взехме решение да закрием 28 институции, закрихме съвсем всички домове за деца, до 2035 година ще закрием всички тези институции за възрастни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР