Над 80% от българските учители чувстват огромна умора и прегаряне“

...
Над 80% от българските учители чувстват огромна умора и прегаряне“
Коментари Харесай

Учителите се разболяха от работа

Над 80% от българските учители усещат „ голяма отмалялост и прегаряне “ вследствие на въведеното отдалечено образование, сочат данни от изследване на Синдикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “, извършено измежду над 2500 преподаватели и шефове от цялата страна.

Близо 95 на 100 от интервюираните учители са показали, че в условия на отдалечено образование, работят по повече от одобрените по трудовия кодекс 8 часа, като при над половината от тях  работният ден продължава от 10 до 12 часа.

Умора не се следи при 15 на 100 от учителите, а повода за това е, че преди да бъде въведено образованието в отдалечена форма, те са имали построен собствен електронен облак и са били квалифицирани за работа в електронна среда.

Половината от учителите са почнали преподаване на нови познания още от началото на дистанционното  образование, което стартира на 16 март, а другата половина - след рекомендацията на просветното министерство  в тази тенденция, която пристигна няколко дни по-късно. Всички учители имат подготвеност да извършат оценяване и оформяне на годишна оценка, сочат още данните от изследването.

Според  него, 48 на 100 от  учителите и шефовете считат, че отдалеченият образователен развой е ефикасен, колкото и естествения, като на противоположното отзиви са също толкоз.

По въпроса за вероятно удължение на образователната година  колегията е значително единна - 85 на 100 от нея не намира това за належащо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР