Над 8 400 заявления за предоставяне на безплатни винетни стикери

...
Над 8 400 заявления за предоставяне на безплатни винетни стикери
Коментари Харесай

Над 8 400 заявления за безплатни винетки във Варна

Над 8 400 заявки за даване на безвъзмездни винетни стикери на хора с увреждания са признати в обществените дирекции във Варна от началото на акцията.

Това сподели Адриана Григорова, шеф на Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Варна. Тя означи, че към този момент са раздадени над 6 000 винетни стикера.

За миналата 2017-та година броят на подадените заявки за даване на безвъзмездни винетни стикери на хора с увреждания е 10 216, добави Адриана Григорова.

Право на безвъзмездни винетни стикери имат лицата, които са с 50 и над 50% понижена продуктивност, както и лица и фамилии, които отглеждат деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст или до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не по-късно от 20-годишна възраст.

Освен заявката по пример, което би трябвало да подадат, жителите би трябвало да показват и копие от решението на ТЕЛК, копие от свидетелството за регистрация на автомобила и копие за подписана застраховка „ Гражданска отговорност “ за идната година.

Документи могат да се подават и от упълномощено лице, когато лицето с увреждане не е в положение единствено да подаде заявление, като то показа своята персонална карта. /Радио Фокус
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР