Над 76 са вече загиналите в най-мощното земетресение в Турция

...
Над 76 са вече загиналите в най-мощното земетресение в Турция
Коментари Харесай

Над 76 жертви в Турция. Най-силното земетресение от 100 години

Над 76 са към този момент починалите в най-мощното земетресение в Турция от 100 години насам. Ранените са 440, оповестиха управляващите в южната ни съседка. Епицентърът бе в област Кахраманмараш.


-->
Земетресението стана часове, откакто у нас трус 3 по Рихтер разклати Димитровград и Хасково



До момента няма данни за потърпевши българи, осведомиха от Министерство на външните работи. Българските дипломатически представителства в Турция са осъществили съгласуваност с локалните управляващи, подържа се контакт и с представители на локалната изселническа общественост.

Земетресението с магнитуд 7,9 по скалата на Рихтер бе усетено в 10 града, стигна Сирия Ливан и Кипър.

130  разрушени здания и десетки ранени в епицентъра на труса.

Минути след земетресението е избухнал и пожар, допуска се, че се е запалил газопровод.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган получи информация, като се обади на губернатора на Кахраманмараш Йомер Фарук Джошкун, съобщи телевизионният канал TRT.

Ердоган в своя акаунт в Twitter сподели: „ Изпращам най-хубавите си пожелания на всички наши жители, които бяха наранени от земетресението, което се случи в Кахраманмараш и беше усетено в доста елементи на нашата страна. Всички наши съответни звена са в подготвеност под съгласуваност на AFAD. "

Обяснявайки, че екипи за търсене и избавяне са били неотложно изпратени в регионите, наранени от земетресението, Ердоган съобщи още: „ Нашето Министерство на вътрешните работи и опазването на здравето, AFAD, управителствата и всички други институции започнаха бързо работата си. Надявам се всички да преодолеем това злополучие допустимо най-скоро и с минимум вреди, и ние продължаваме нашата работа. "

Вицепрезидентът Октай, министърът на вътрешните работи Сойлу, министърът на младежта и спорта Касапоглу координират работата в Координационния център на AFAD след земетресението в Кахраманмараш.

" Има сигнали от доста места. Изпратени са екипи за търсене и избавяне в района. Първата ни задача е да правим търсене и избавяне. Екипите са в подготвеност, оповестено е равнище 4 на паника. Това включва интернационална помощ. "

Директорът по връзките Фахретин Алтун му пожела триумф в обявата, която показа в профила си в обществените мрежи след земетресението.

„ След земетресението, което се случи в Кахраманмараш и беше усетено в доста провинции, всички институции на нашата страна правят работата си неотложно. В момента всички работи се правят под координацията на AFAD. Важно е да следим информацията на формалните институции, изключително на AFAD, за бедствието. "

AFAD показа значимо предизвестие в профила си в обществените медии след земетресението:

„ Жизненоважно е да поддържате непрекъсната връзка при бедствия и изключителни обстановки. Комуникирайте посредством услуга за къси известия (SMS) и основан на интернет програмен продукт за известия. Избягвайте телефонни позвънявания, с изключение на в жизненоважни обстановки. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР