Над 75% от екипа е ангажиран и отделя средства за

...
Над 75% от екипа е ангажиран и отделя средства за
Коментари Харесай

Социалният фонд на BILLA подкрепя служителите си и техните близки

Над 75% от екипа е зает и отделя средства за вътрешната самодейност на веригата през 2021 година
През 2021 година чиновниците на BILLA България събраха и подариха над 102 000 лева в поддръжка на 62 свои сътрудници в компанията, които преодоляват тежки житейски моменти и се нуждаят от финансова помощ. Даренията се правят в сходство с отличителната вътрешна самодейност на комерсиалната верига – „ Социален фонд “, ориентирана към даването на финансова поддръжка и оказването на помощ там, където е нужна и тогава, когато е нужна. Общият брой членове на екипа, взели участие с ежемесечни вноски за миналата година е 3 464 души, а с еднократни – 50 души. Заедно, те съставляват 75,67% от чиновниците на компанията.

„ Ангажиментът на всички сътрудници към тази добротворческа вътрешна самодейност е впечатляващ и откровено им благодаря за всеотдайността, доверието и лоялността към нашата идея. Грижата за хората, които ни търсят в сходни предизвикателни моменти, потвърждава, че сме съумели да изградим устойчиви взаимоотношения със своите чиновници и че в наше лице те виждат шеф, на който могат да разчитат и в сложните моменти, “ показа Вигинтас Шапокас, изпълнителен шеф на BILLA България.

Всеки чиновник има опция да способства за равитието на Социалния фонд с непринудено парично подаяние от 1, 2, 5 лв. всеки месец или посредством еднократно подаяние, на стойност 10 или повече лв.. Сумата обезпечава финансова поддръжка на представители на екипа на BILLA или техни близки – в случаи на трудови злополуки, нужда от оперативно лекуване, гибел или тежко увреждане на член на фамилията – съпруг/съпруга,  ненавършилите пълноправие деца и други членове на фамилиите по преценка на Настоятелството на Социалния фонд. Тя може да послужи още за финансиране на медицински разноски и лекувания, които не са покрити от бюджета на Националната здравноосигурителна каса или други държавни и общински фондове.

Социалният фонд  е основан през 2015 година и е част от преимуществата, които веригата предлага като шеф, с грижа за своите екипи. Той се финансира както от доброволни парични приходи от сътрудници, по този начин и от средства, предоставени от самата компания. От началото на самодейността до момента, са изплатени над 511 621 лева, с които са подкрепени 310 чиновници и околните им.  BILLA работи интензивно за развиването на своята самодейност, като образува устойчива дарителска общественост измежду чиновниците. В резултат, сполучливо спомага за положителна смяна в живота на десетки чиновници и обезпечава по-добър късмет за умерено бъдеще за тях и техните близки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР