Над 600 пожарникари, включително подкрепления от няколко европейски страни, подпомагани

...
Над 600 пожарникари, включително подкрепления от няколко европейски страни, подпомагани
Коментари Харесай

Над 600 пожарникари,подпомагани от противопожарни самолети и хеликоптери, се борят с три големи горски пожара в Гърция

Над 600 пожарникари, в това число подкрепления от няколко европейски страни, подпомагани от флота от водоразпръскващи самолети и хеликоптери, се борят с три огромни горски пожара в Гърция през днешния ден, два от които бушуват от няколко дни, оповестява Асошиейтед прес.

Голям пожар в североизточните региони Еврос и Александруполис, който се счита, че е лишил живота на 20 души, гори за девети следващ ден. Пожарът, един от най-големите единични горски пожари, регистрирани в миналото в страна от Европейския съюз, унищожи големи горски масиви и опожари домове в покрайнините на град Александруполис. Днес 295 пожарникари, седем самолета и пет хеликоптера се борят с него, заяви пожарната работа.

Пожарът е изпепелил 77 000 хектара (770 квадратни километра) повърхност и е имал 120 дейни огнища, заяви през днешния ден Службата на Европейски Съюз за ръководство на изключителни обстановки " Коперник ", която употребява сателитни изображения, с цел да даде картографски данни.

В северозападните околности на гръцката столица Атина от няколко дни гори различен огромен пожар, който изпепели къщи и се популяризира в националния парк на планината Парнита - една от последните зелени зони край Атина. От пожарната работа оповестиха, че 260 пожарникари, един аероплан и три хеликоптера се пробват да овладеят пламъците.

Трети огромен горски пожар стартира през вчерашния ден на цикладския остров Андрос и през днешния ден към момента гори неконтролируемо. 73 пожарникари, два самолета и два хеликоптера потушават огъня. Предполага се, че този пожар е провокиран от гръмотевица.

През миналата седмица Гърция бе изправена пред ежедневни експлоадирания на десетки пожари, защото бурните ветрове се съчетаха с горещите и сухи летни условия, което подкрепя разпалването на пламъците и затруднява напъните за битка с пожарите. В събота пожарникарите са се справили със 122 пожара, от които 75 са избухнали в границите на 24 часа от петък вечерта до събота вечерта, заяви пожарната работа.

Тъй като силите за битка с пожарите са натоварени до краен лимит, Гърция изиска помощ от други европейски страни. Германия, Швеция, Хърватия и Кипър са изпратили самолети, а десетки румънски, френски, чешки, български, албански, словашки и сръбски пожарникари оказват помощ на терен, отбелязва организацията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР