Над 5000 дка тревни площи ще бъдат окосени и едновременно

...
Над 5000 дка тревни площи ще бъдат окосени и едновременно
Коментари Харесай

Тревата избуя след дъжда, пазете се от кърлежи

Над 5000 дка тревни площи ще бъдат окосени и по едно и също време напръскани с препарати против кърлежи. " Усилено се работи от март, а някои пространства към този момент са окосени по 4-5 пъти ", увери шефът на „ Градини и паркове “ Стоян Алексиев. Опасните кръвосмучещи са плъзнали след стоплянето на времето и еколозите предизвестяват родителите да не пускат децата във високите треви. Същото важи и за стопаните на кучета.

Със сезонните служащи личният състав в 20-те бригади на предприятието доближава към 200 души, които поддържат тревните площи. От тях 70 служащи са заети с окосяване. С преимущество са парковете, градините и изключително детските площадки. " Работи се в цялостен синхрон с районните кметства и общинското дружество " Дезинфекционна станция “, което прави декаризация. Редовно се косят разграничителните линии по булевардите, поставят се старания за положителното поддържане на междублоковите пространства и другите обществени пространства ", изброи Стоян Алексиев.

Предприятието разполага със модерна техника - ръчни моторни коси и моторни косачки. За по-обширните зелени площи в регион „ Южен “, „ Тракия “ и квартал „ Христо Смирненски “ се употребяват и по-големи самоходни машини. Наскоро бяха закупени нови 17 самоходни роторни косачки.

Директорът на „ Градини и паркове “ подсети, че косенето на частните имоти е обвързване на притежателите. Същото се отнася за държавните и църковни парцели, както и за институциите с делегирани бюджети, в това число детските и образователните заведения. Повечето от незастроените частни парцели не се поддържат и като предписание тънат в плевели. Един от образците е част от парка на Младежкия рид до бензиностанцията, където тревата стига до коляно, пейките са изгнили, цялостно е със сухи клони и боклуци. Зелената повърхност беше реституирана преди години, а по-късно продадена на притежателите на бензиностанции. Преди време те желаеха да я продадат на Община Пловдив, само че оттова отхвърлиха.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР