Над 500 милиона евро ще бъдат инвестирани във „Велосити“ -

...
Над 500 милиона евро ще бъдат инвестирани във „Велосити“ -
Коментари Харесай

Кипърец ще вдига училище в София

Над 500 милиона евро ще бъдат вложени във „ Велосити “ - нов квартал, с образован дизайн, намиращ се в предградията на София, наоколо до село Волуяк. За реализирането на плана е очакван интервал от към осем години, заяви шефът на „ Връзки с обществеността “ в "Тракия икономическа зона " Катя Стайкова.

Общата повърхност на плана е 140 хектара, комбиниращи парцели, благосъстоятелност на българското сдружение „ Кадмос “. Към момента няколко компании са изявили интерес за присъединяване в плана, това е обяснил Теодорос Аристодему. Дружество-майка, Aristo Developers ръководи група от дъщерни компании и е един от най-големите строителни бизнесмени на територията на Кипър, както и най-големият частен притежател на парцели на острова на Афродита с повече от 30 години професионален опит в областта на строителството и недвижимите парцели. Поддържа свои офиси в Кипър, Гърция, Англия, Русия, Китай, Дубай и Виетнам. Петдесет и пет милиона евро, една от най-големите вложения от Кипър в България, са вложени в плана „ Велосити “ досега. Закупени са 1 388 896 кв. м. земя в рамките на София, с изход на Околовръстен път и Ломско шосе. Главният бизнесмен на плана „ Велосити “ е компания „ Кадмос “, която дава земята и инвестицията за проектирането и построяването на инфраструктурата. Основната цел е да се сътвори подобаваща жилищна среда, комбинираща работна среда и висок стандарт на живот, само че и запазваща спокойното лъчение на региона.

В центъра на „ Велосити “ е построяването на съвременно начално и приблизително учебно заведение, което ще образова на български и британски и ще има съответните интернационалните акредитации. В новия квартал жителите ще имат опция да избират сред няколко разнообразни типове къщи и жилища. Къщите ще образуват 2/3 от общата жилищна повърхност. Останалата 1/3 ще бъде заета от дребни жилищни блокове. Една от основните цели на този план е да се усъвършенства потреблението на битови услуги. Новият квартал ще има достъп и до централа за термоелектрическа сила. Промишлените боклуци няма да бъдат изхвърляни, а ще бъдат рециклирани или оползотворени. Битовите боклуци ще бъдат събирани настрана, с цел да могат да бъдат разпределени на рециклируеми и биоразградими (органични) боклуци, които могат да се компостират или да се употребяват от централи за био газ за преправяне в електричество.

Вътрешни улици в квартала ще включват велосипедни алеи и задоволително паркоместа, с цел да задоволят потенциала на работещите и живущите в региона. Инфраструктурата ще бъде проектирана по този начин, че да насърчи хората да употребяват различни способи за пътешестване. Електрически коли също ще имат достъп до публични зареждащи станции в региона. Паркове и зелени площи ще бъдат разположение наоколо до всяко домакинство.

В квартала ще има детски градини, частно учебно заведение, здравни заведения, търговски, културен и състезателен център, и офис пространства за дребни и междинни предприятия. Частното учебно заведение е самодейност на Теодорос Аристодему, който също по този начин е притежател и на едно от най-хубавите частни учебни заведения в Кипър с повече от 30-годишна история.

„ През 2007 -а търсих добра капиталова опция да разширя интернационалното си портфолио с парцели и разрасна строителния си бизнес в Европа “, споделя Теодорос Аристодему. „ България е член на НАТО от 2004-а а в 2007 стана и член на Европейския съюз. Страната беше на прага на огромна историческа смяна и имаше големия капацитет за неправдоподобен стопански напредък. Към тази значима историко-политическа конюнктура, като прибавим преимуществата като стратегическо географско състояние - единствено на 3 часа път от всички съществени дестинации в Европа, Русия и Средиземноморския район и нейната политически непоклатимост, България се очерта като доста атрактивна капиталова дестинация. Друг позитивен аспект е и стабилната локална валута – българският лев има закрепен курс към еврото, както образованото и интелигентно население. В интервала от 2007 -а до момента аз вложих 55 милиона евро в земя, визирайки развиването на съвременен вид предградие, което да бъде от висок строителен и екологичен стандарт, привличайки интернационалната и българска общественост “, споделя още Аристодему.

„ Политическият климат в България е удобен за вложения, налозите са най-ниските в Европа, а актуалното държавно управление подтиква бизнес самодейността, осъзнавайки потребността от нова индустриална инфраструктура и възстановяване качеството на образованието на своите жители. „ Правителството “ на локално равнище, т.е. общинското ръководство е дейно и сполучливо управлява целите на Столична община. Подкрепата на страната посредством професионалното и отговорно отношение в лицето на министъра на стопанската система Емил Караниколов, кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова, изпълнителния шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев са от значително значение за мен и капиталовия ми план “, акцентира кипърският бизнесмен с дълготраен опит.

След интензивни изследвания и взимайки поради възходящата интернационална общественост в страната и устрема на приблизително статистичния българин към едно съвременно обучение, Аристодему стига до извода, че има дефицит на интернационалните учебни заведения в България.

Затова във „ Велосити “ кипърският бизнесмен се надява с поддръжката на българското държавно управление да построи начално и приблизително интернационално учебно заведение. През 1987 година, господин Аристодему разпознава потребността от подобен вид учебно заведение в Кипър и построява The International School of Paphos. Повече от 30 години по-късно The International School of Paphos е пример за положително обучение. Училището е акредитирано с влиятелните Examination Boards: Edexcel and CIE ( Cambridge International Examinations). Посещавано е от възпитаници от 39 националности.

Кой е Теодорос Аристодему?



Теодорос Аристодему е роден през 1951 -а в село Статос в Пафос. Завършил е Икономическия факултет на Университета в Атина през 1975 година От тогава господин Аристодему заема основни позиции в голям брой сдружения и организации в Кипър и в чужбина.

Теодорос Аристодему е създател, основен изпълнителен шеф и ръководител на ARISTO DEVELOPERS Ltd Group of Companies и сега е член на Бордовете на шефовете на голям брой преуспяващи сдружения в Кипър. Бил е ръководител на Bank of Cyprus и член на Съвета на шефовете на Cyprus Telecom Authority – позиция, назначавана от държавното управление. Бил е също по този начин и член на Съвета на шефовете на Cyprus Airways. Получил е награди от доста клубове и организации и е почетен от държавното управление на Р. Кипър за принос за стопанската система на Кипър, служил е и като консултант на президента на Р. Кипър по въпроси, свързани с туризма. С над 40-годишния си опит в областта на недвижимите парцели, Теодорос Аристодему е пионер в основаването и развиването на необятно огромни забележителности като тематични паркове (Aphrodite Waterpark), голф стадиони (Venus Rock Golf Resort – стойност на плана в създаване 1,5 милиарда евро, приблизителна продажна стойност 5 милиарда евро), търговски центрове (Kings Avenue Mall - 170 милиона евро инвестиция) и просветителни институции (The International School of Paphos).

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР