Над 500 дка горски фонд е бил унищожен при големия

...
Над 500 дка горски фонд е бил унищожен при големия
Коментари Харесай

Пожарът край Копривщица е бил запален умишлено?! Туристи с ужасяващи разкрития за мъж с джип

Над 500 дка горски фонд е бил погубен при огромния пожар в региона на Копривщица. Към момента едно от огнищата, което е пламнало през вчерашния ден, е потушено. Заради мощния вятър обаче другото се е разраснало и все още не престават дейности по гасенето му. Наложила се е метаморфоза на пожарните екипи, предава TrafficNews.
Служители на Държавно горско стопанство „ Пирдоп “ и сега гасят огъня взаимно с сътрудници от Общинското горско дружество – Копривщица и пожарникари. По-голямата част от засегнатите площи са част от държавен горски фонд, само че огънят е обхванал също общински и частни гори. Засегната е част от общински горски фонд и селскостопанстки земи.
Полицията води следствие по отношение на аргументите за пожара. Според Държавното горско стопанство обаче изрично може да се одобри, че това е тенденциозен палеж. Работи се по сигнал на туристи, които настояват, че са забелязали човек в региона, който пали треви. След това се качва в джип и потегля.
Сигналът за пожар е получен към 15:00ч. през вчерашния ден. Институциите са реагирали незабавно, като на място са били разпределени екипи. Гасенето е траяло до смрачаване, а заради съображения за сигурност е било прекъснато.
Директорът на Югозападното държавно дружество е разпоредил да бъде изпратено подкрепление от хора и техника от прилежащите горски стопанства. Към момента в акцията присъединяване са взели няколко екипа от прилежащи горски стопанства. В гасенето е възложен булдозер на дърводобивна компания от Копривщица.
Огнището е под наблюдението на патрулиращи от горското стопанство, които наблюдават то да не се разрасне. Екипи ще останат и в идната нощ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР