Над 400 пловдивчани отнесоха запор на пенсиитеНа 405 възрастни пловдивчани

...
Над 400 пловдивчани отнесоха запор на пенсиитеНа 405 възрастни пловдивчани
Коментари Харесай

Четете в Марица: Над 400 пловдивчани отнесоха запор на...

Над 400 пловдивчани отнесоха запор на пенсиите

На 405 възрастни пловдивчани е натрапен запор на пенсиите поради неплатени сметки за ток, вода, парно и задължения към данъчните. Това сочат данните на Националния застрахователен институт към август, предоставени на „ Марица “. Експертите обясниха, че пенсионери остават без част от парите си и поради изтеглени бързи заеми, които се отпускат без да се изисква някакво поръчителство.

Изчезна документите на 100 здания в " Северен "

Няма механически паспорти и енергиен документ за постройките от вашия лист. Такъв отговор е получила от огромна община компания „ БГ Домоуправител ” на свое публично питане от 3 септември. Домоуправителите изпратиха писмо до кметството в „ Северен ” и до зам.-кмета инж. Йордан Калев, към което приложиха лист с над 100 жилищни здания в „ Кършияка ”.

Знакови събития губят финансиране за 2020 година

Куп планове за фестивали и събития, които аплайват за финансиране от общината за 2020 година, не са позволени до по-нататъшно присъединяване. Сред тях са трите огромни прояви на Дружеството на пловдивските художници - изложбите „ 15х5 ”, огромната годишна и обичайна експозиция „ Цветове ”. И при трите комисията от общината е открила разнообразни данни за бюджета в хартиения и електронния притежател. Изложбите няма да се позволяват за последващо оценяване.

Наши възпитаници със сребро и бронз на международното по шахмат

Ученици от Математическата гимназия завоюваха вицешампионска купа при девойките и се подредиха на трето място измежду юношите на международното учебно състезание по шахмат в Армения. След 6 кръга Галя Читакова (10. клас) и Пея Карова (9. клас) бяха на косъм от успеха, само че отстъпиха на съперничките си от съветската Гимназия N5.

Кукли, огън и базар завладяват Капана

Два огромни фестивала ще изпълнят с живот Капана през този уикенд. 80 майстори на бижута, аксесоари, облекло, фон, натурална козметика, биохрани и други ръчно направени произведения ще разположат шатрите си в артистичния квартал на Пловдив. Посетителите ще се насладят и на защити усети от майсторските ръце на най-хубавите родни и интернационалните производители на качествени храни и питиета. Базар Капана тази година ще замести есенното издание на Капана Фест и ще предложи също истинска музикална стратегия.

Бизнесът в Девин образова последващо потомство техници по автоматизация

Нова, профилирана паралелка започва тази есен в Професионалната гимназия по електротехника „ А.С.Попов “ в град Девин. От тази година образователното заведение обособява клас в компетентност „ Автоматизация на непрекъснати производства “ за приемането на приблизително обучение с трета степен на професионална подготовка. Сред образователните предмети в програмата на специалността има часове по цифрова схемотехника, механически средства за автоматизация, доктрина на автоматизираното контролиране, електрически машини и апарати и други.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР