Над 300 дървета и близо 1000 храсти са засадени около ...

Над 300 дървета и близо 1000 храсти са засадени около

Kaufland изгради парк с над 300 нови дървета в кв. „Горубляне“


Над 300 дървета и близо 1000 шубраци са засадени към новия хипермаркет на Kaufland България в столичния квартал „ Горубляне “, който следва да проработи до края на месеца. Имотът е с повърхност от над 15 000 кв. м, като повече от 6000 кв. м са озеленени.

В самобитния парк край новия хипермаркет са засадени разнообразни фиданки, като растителността е подбрана по този начин, че да има оптималната оптимизация на пространството. Изборът на типовете е съгласуван със способността им да всмукват по-големи количества въглероден диоксид.
-->
„ Идеята да обособим пространството към нашия нов хипермаркет в кв. „ Горубляне “ в парк е резултат от напъните ни да работим за възстановяване на средата, в която живеем. Оптимизирахме цялата прилежаща зелена повърхност, като засадихме оптимален брой дървета. Знаете, че едно огромно широколистно дърво всмуква към 15 кг CO₂ годишно и по тази причина в огромните градове всяко дърво е от извънредно значение в битката за по-чист въздух “, това разяснява изпълнителният шеф на Kaufland България Иван Чернев.

Сред широколистните типове има два типа кестен, бреза, чинар, японска вишна, див рожков, акация, липа и дъб. При иглолистната растителност има смърч и туя. Значителна част от пространството е заето от шубраци – вечнозелени, увивни като дива лоза, иглолистни като хвойна, цъфтящи напролет като люляк и други, цъфтящи през лятото. Обхванат е целия срок на разцвет от март до октомври, употребявани са и типове с есенно обагряне на листата.

Обликът на цялата зона към обекта се добавя от построената от Столична община велоалея по ул. „ Самоковско шосе “, а идната реорганизация на ул. „ Владичина морава “ ще обезпечи и още по-добър достъп за живущите в квартала.

Хипермаркетът в „ Горубляне “ ще бъде 13-ият обект на Kaufland в София и 63-ият магазин на веригата в страната. Той ще бъде първият хипермаркет на веригата, построен напълно по най-новите стандарти за екологично и енергийно дейно строителство. Обектът се зарежда със 100% „ зелена “ енергия и в него са събрани всички екологични нововъведения, въведени в последните години от Kaufland. Откриването на новия хипермаркет ще бъде в края на септември.

Източник: standartnews.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg