Над 30 000 гости събра столицата на бирата – Стара

...
Над 30 000 гости събра столицата на бирата – Стара
Коментари Харесай

Стара Загора столица на бирата, събра 30 000 гости

Над 30 000 посетители събра столицата на бирата – Стара Загора, в границите на седмото издание на Beerфестът. И тази година фестивалът даде опция на жителите от града на липите и гостите от цялата страна да споделят доста страсти и положително въодушевление по време на 5-дневния музикален маратон в парк „ Загорка “.

Освен обичайния за града празник на пивото и хубавата музика, посетителите станаха част и от честването на 120-годишния празник на емблематичната пивоварна – " Загорка ". Още през първата вечер гостите се оказаха в епицентъра на празника на компанията и оставиха своите пожелания върху картички за рожден ден в специфичен юбилеен ъгъл, а с цел да бъде настроението оптимално, " Загорка "  предложи и особено лимитирано наливно „ Юбилейно “ питие, налично извънредно за старозагорци и гостите на града в границите на 5-дневното събитие. Новото предложение се оказа измежду любимците от богатото портфолио на компанията с 6 075 употребявани чаши бира, а с помощта на самодейността Загорка Зелен Фонд, с част от приходите компанията ще поддържа локална идея, която ще облагороди района на Стара Загора.
-->
Фестивалът, както до в този момент, мина с разнообразна музика в тематични вечери от хип-хоп до рок и етно. На сцената за откриването феновете посрещнаха с доста звук и въодушевление Керана и космонавтите, Орлин Павлов и Веселин Маринов. През втората вечер хип-хоп вълната от СЕКТА и Wosch MC, DJ Stevie G и DJ Stanchika, брейк денс групировката „ No name Crew ”, F.O. и Peeva, както и Billy Hlapeto и D3MO мина като цунами през сцената на Beerфестът и остави феновете на рапа жадни за още. Вечер 3 означиха Overground Brass Band, Мери Бойс Бенд, РИА и Тони Димитрова, които накараха публиката да пее с цяло гърло под звездното небе на поляната в парк „ Загорка “. Феновете на рока останаха завладени от светлинно и огнено шоу в четвъртата вечер с групите Second to None, RockStage, D2, SEVI и Johnny Gioeli. За грандиозния край феновете на фолклора и българската етно музика станаха част от музикалното странствуване на Deep Zone Project, Богдана Петрова и Деси Добрева и Лудо Младо Бенд.

За поредна година присъстващите на събитието се включиха и в дългогодишната самодейност „ Бира за боклук “, като обичайната част от фестивала. Гостите се включиха с разделното събиране на празните си опаковки от бира, като в подмяна се любуваха на гратис студено питие и подкрепиха опазването на околната среда и чистотата по време на събитието.

На огромен интерес до края на самия фестивал се радваше и обезпечената безвъзмездна автобусна линия в поддръжка на акцията „ Когато шофираш, в никакъв случай

а не пий “, която сполучливо откара близо 1 000 души безвредно до домовете им след края на концертните вечери, с цел да могат те да употребяват от богатия бирен азбучник на място.

От 2015 година насам, Beerфестът се организира годишно в Стара Загора, а негови уредници от основаването му са пивоварна Загорка и Община Стара Загора. С годините се трансформира в скъпа част от културната стратегия на града и регистрира гости от разнообразни краища на страната. Основен сътрудник през последните години са магазини „ АЯКС “, а изданието за 2022 година се осъществя и с поддръжката на механически хипермаркет „ Багира “, заведения за хранене „ Щастливеца “ и Екопак България.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР