Над 2280 домакинства от бургаския квартал Долно Езерово ще имат

...
Над 2280 домакинства от бургаския квартал Долно Езерово ще имат
Коментари Харесай

Продължава работата за подмяна на старите печки в Долно Езерово

Над 2280 семейства от бургаския квартал " Долно Езерово " ще имат опцията да подменят старите си печки на дърва с нови уреди на екологично гориво.

Подмяната ще се извърши гратис по план на Община Бургас за възстановяване качеството на атмосферния въздух в тази зона на града, който се осъществя в две етапи.

В момента не престават дейностите по осъществяване на първата фаза. Чрез анкетно изследване ще се откри какъв вид уреди ще са най-подходящи за семействата. След разбор на събраната информация ще се оформят документите за кандидатстване и разпоредбите за осъществяване на процедурата.

Реалното кандидатстване за замяна на старите уреди с нови ще стартира в края на 2021 година. Фокусът на плана е кв. " Долно Езерово ", само че при липса на задоволителна искащи да се включат, ще се правят действия и в зони А, Б, В и Районен център от жилищен регион " Меден рудник ".

Изпълнението на ограниченията ще способства за възстановяване качеството на атмосферния въздух посредством понижаване излъчванията на фини прахови частици с източник битово отопление с твърдо гориво за територията цялата община.

Проектът дава опция на всяко едно домакинство от квартал " Долно Езерово " да може да кандидатства за замяна на остарелия си отоплителен апарат с нов по-модерен и по-безопасен за околната среда.

Проектът " Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. " Долно Езерово ", гр. Бургас " се финансира по Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година ", съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и Кохезиония фонд.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР