Над 22 000 заповеди за отпускане на еднократна помощ от

...
Над 22 000 заповеди за отпускане на еднократна помощ от
Коментари Харесай

Около 16 000 украинци са получили еднократна помощ от 375 лв.

Над 22 000 заповеди за разпределяне на еднократна помощ от 375 лв. са издали обществените служби на украински жители, към 16 000 към този момент са получили средствата.

Обявените свободни работни места от бизнеса и страната, както за украинци, по този начин и за българи, са над 30 000.

Към момента почналите работа са над 2400.

Над 20 000  украинци са съветвани от мобилните групи на Агенцията по заетостта. 10 са извършените трудови тържища в градовете с плътно настанен украински жители, а от понеделник ще проработят 86 мобилно пунктове на бюрата по труда.

" Такива пунктове ще има от понеделник до 3-6 в Бургас, Поморие, Варна, Златни пясъци, Константин и Елена, Каварна, Приморско, Китен и най-вече в курортните комплекси, където сега са настанените украински жители. Целта на тези пунктове на място е незабавно с идването на украинския жител, който желае да стартира работа, да му бъде предоставено свободно работно място, да бъде ориентиран, да бъде дадена съгласуваност на работодателите, и, в случай че те желаят към този момент, да го наемат ", сподели шефът на Агенцията по заетостта Смилен Вълов.

Работодатели са декларирали 9000 свободни работни места:

" 75% показват подготвеност от работодателите да наемат незабавно украинските жители ".

Това е бизнес, най-вече в София, Варна, Бургас. Стартират и ограниченията на страната за субсидирана претовареност.

" Общо във всичките стратегии, които започват все още, над 30 хиляди работни места, субсидирани по един или различен метод е осигурила страната за българските и за част от украинските жители, които желаят да работят ", уточни още Вълов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР