Над 200 са наказателните постановления по направление „Туризъм“, с които

...
Над 200 са наказателните постановления по направление „Туризъм“, с които
Коментари Харесай

Комисията за защита на потребителите е издала над 200 наказателни постановления

Над 200 са наказателните постановления по направление „ Туризъм “, с които е наложила наказания от началото на годината Комисията за отбрана на потребителите. Жалбите по същото направление от януари тази година са над 800, от тях три четвърти са свързани с проблеми във връзка на анулирани или отсрочени почивки поради COVID-19 пандемията, това сподели през днешния ден ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов, по време на присъединяване в предаването „ Тази заран “ на bTV.

Над 500 инспекции са направени от Комисията за отбрана на потребителите по българското Черноморие през летния туристически сезон. По думите на ръководителя на Комисията нарушаванията не са казус, свързани са на първо място с опити на търговци за дребни измами – да накарат туристите да дадат пари за нещо, за което не би трябвало да заплащат. „ Типичен образец е казусът, в който бяха начислени старите концесионни такси за използването на чадър и шезлонг. Оправданието беше, че служителят е нов и не е схванал, че през тази година цените са разнообразни. Друг сходен случай е, когато туристите са приканвани да си взимат шезлонг и чадър единствено в комплект, в случай, че има оповестена и единична цена. “, добави той.

Маргаритов изясни, че потребителите са дейни и все по-често подават сигнали, а много постоянно КЗП се сезира и при изявления в обществените мрежи. „ Някои търговци се изкушават да вършат всякакви трикове, с цел да могат да икономисат средства и да приключат сезона с по-голяма облага. Тази година сезонът ще продължи по-дълго и равнището би трябвало да се резервира високо “, сподели още ръководителят на КЗП.

По време на диалога, ръководителят на КЗП разяснява и въпрос във връзка инспекцията за спор на ползи на КПКОНПИ: „ Очаквам резултат от инспекцията към средата на септември. Според мен спор на ползи няма “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР