Над 20 фирми представиха възможности за професионална реализация на започналия

...
Над 20 фирми представиха възможности за професионална реализация на започналия
Коментари Харесай

БСУ с две значими събития - Ден на отворените врати и Кариерна борса

Над 20 компании показаха благоприятни условия за професионална реализация на почналия през днешния ден в университета кариерен конгрес, а стотици възпитаници посетиха университета и се срещнаха със специалностите 

Бургаският свободен университет през днешния ден бе хазаин на две значими събития – Ден на отворените порти и Кариерна борса. Сред формалните посетители бяха регионалният шеф проф. Мария Нейкова, зам.-кметът на Бургас по бюджет и финанси Красимир Стойчев, началникът на районно управление (на МВР) на МОН Петя Петрова, преподаватели и учебни шефове. Те бяха посрещнати от ректора на университета проф. Милен Балтов.

Сред студентите и бъдещите им сътрудници от учебните заведения бе забелязан и основателят на университета - проф. Петко Чобанов, който понастоящем е президент на БСУ.



 



 



Стотици деца от бургаските междинни учебни заведения посетиха университета, с цел да се срещнат със специалностите, по които БСУ ще приема студенти през идната академична година. Те се срещнаха с преподаватели и видяха от близко страхотната база за университета.

Организираха се викторини, бизнес игри, работни ателиета, а докторанти, преподаватели и студенти от ЦИТН показаха технологии за произвеждане на електрическа енергия от възобновими енергийни източници, система за задвижване на роботи, проява на атомна клетка и други

Преподаватели и докторанти от психическите специалности организираха демонстративни проучвания с проби и игри, демонстрираха техники за установяване на страстите и справяне със напрежението, както и проби за кариерно и личностно развиване.

Студентски клуб „ Мисия преподавател “ се включи с практическо ателие за разработване и проява на работа с мисловни карти.

Учениците, които се интересуват от юридическите специалности имаха опция да чуят лекция по обща криминалистика, по отбрана правата на детето, в която взе участие и регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова, декан на Центъра по юридически науки. 

Бизнес насочените участници в събитието посетиха майсторски бизнес клас за практическите аспекти на ефикасните продажби, воден от Веселин Соколов, зам.-изпълнителен шеф по маркетинг и търговия  в Промет Стиил ЕАД.
 Областният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова с учениците, които посетиха днешното събитие   Зам.-кметът на Бургас по бюджет и финанси Красимир Стойчев, ректорът на университета проф. Милен Балтов, зам.-ректорът проф. Мария Алексиева и Ивелина Стратева, Ивелина Стратева, директор на дирекция „ Икономика и икономически действия " в Община Бургас  Проф. доктор Радостин Долчинков, декан на Центъра по информатика и механически науки  Проф. Галя Христозова и Мария Кожева, шеф на канцеларията на президента проф. доктор Петко Чобанов  Областният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова и основният редактор на Флагман.бг Катя Касабова на лекцията пред децата от ОУ " Васил Априлов "  Началникът на просветителния инспекторат Петя Петрова(вдясно) с шефа на ОУ " Васил Априлов " Марияна Стефанова  Зам.-ректорът проф. Мария Алексиева с приветствено слово 
Огромен бе и ползата към кариерната борса, а над 20 компании показаха опциите за професионална реализация. Това събитие се организира в границите на план: BG05M2OP001-2.016-0030-С01  " Модернизация на просветителните решения за кръгова стопанска система, стратегически инфраструктури и производства (МИKС-ИП) ", финансиран по Оперативна програма " Наука и обучение за образован напредък ", процедура BG05M2OP001-2.016 " Модернизация на висшите учебни заведения ", Приоритетна ос 2 " Образование и учене през целия живот ".

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР