Над 120 човека се възползваха от възможността да измерят кръвната

...
Над 120 човека се възползваха от възможността да измерят кръвната
Коментари Харесай

Над 120 души измериха кръвната си захар по време на инициативата на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен

Над 120 индивида се възползваха от опцията да измерят кръвната си захар по време на самодейността на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “-Сливен и екипа на Отделението по ендокринология.

При трима от изследваните е открита кръвна захар, за което не са подозирали. Те бяха ориентирани за обзор към ендокринолог, получиха информация за болестта и насоки за верен хранителен режим. Началникът на отделението доктор Наталия Канева съобщи, че резултатите от извършеното проучване удостоверяват нуждата от профилактично проучване на кръвна захар, изключително при пациенти в рискова група – с наднормено тегло, близки родственици с диабет, неналичието на двигателна интензивност и други

 Много постоянно болестта се открива инцидентно, при осъществяване на проучвания по различен мотив. Диабетът има затруднения, които могат да доведат до слепота, хронична бъбречна непълнота, съдови затруднения и други Редовният самоконтрол понижава затрудненията. Важни са профилактичните прегледи, от време на време посещаване при ендокринолог при диагностициране и постоянно премерване на кръвната захар.

 Инициативата беше във връзка 14 ноември, който се отбелязва като Световен ден за битка със захарния диабет, с оглед скрининг за захарен диабет и препоръки за здравословно хранене.

Отделението по ендокринология в МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “-Сливен прави консултативни прегледи, диагностика и лекуване на захарен диабет, лекуване и профилактика на диабетните затруднения – неврологични, бъбречни, очни и периферни съдови.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР