Над 115 пациенти след прекарана коронавирусна инфекция са се възползвали

...
Над 115 пациенти след прекарана коронавирусна инфекция са се възползвали
Коментари Харесай

ДКЦ Пълмед отчете огромен интерес към безплатните прегледи...

Над 115 пациенти след прекарана коронавирусна зараза са се възползвали от безплатните консултативни прегледи на експертите от ДКЦ " Пълмед " в Пловдив. Кампанията започва преди 2 месеца, а в рамките й всеки, който желаеше, можеше да се посъветва със експерти в региона на кардиологията, пулмологията, неврологията, физиотерапията, ендокринологията, клиничната логика на психиката. Дни след началото й регистраторите от лечебното заведение регистрираха стотици резервирани часове.

" Най-често недоволствата, с които пациентите идват, варират от загуба на сън до стягане в региона на гърдите и зной, болки в мускулите, които не престават дълго след коронавирус инфекцията. Около 50% от миналите през кабинетите са се съветвали с кардиолог и невролог, останалите от ендокринолог, физиотерапевт и психиатър. При огромна част от пациентите се е наложила и следваща консултация от експерт, само че при относително малко от тях банкет за болнично лекуване, обвързвано с постковид затрудненията ", разяснява шефът на ДКЦ " Пълмед " и кардиолог доктор Екатерина Петкова.

Неврологът от ДКЦ и УМБАЛ " Пълмед " доктор Радослав Мавров изяснява, че огромна част от пациентите, потърсили неврологична консултация след прекарана коронавирус зараза, са с тревожни положения. " Често недоволствата по отношение на тревога при тези пациенти не изисква следваща консултация от психиатър или психолог, само че прави усещане, че честотата на такива пациенти се усилва. Другата група от тях са с преобладаващи болки в мускулите и недоволства от страна на периферната нервна система, траяли дълго след преболедуването на коронавирус инфекцията, само че при дребна част от тях се постанова болнично лекуване. За страдание, в практиката ни и в ДКЦ, и в неврологично поделение на болница " Пълмед " виждаме повишение на честотата на развиване на автоимунни болести на нервната система след коронавирус, както и отключване на синдрома на Гилен-Баре ", разяснява доктор Мавров.Той поучава пациентите с недоволства от страна на нервната система след прекарана коронавирусна зараза да не отсрочват прегледа си при експерт и наложително да се имунизират. В ДКЦ " Пълмед " действа единственият 24-часов имунизационен кабинет в Пловдив и региона.

Кампанията с безвъзмездни прегледи в лечебното заведение няма закрепен краен период и продължава. Всеки, който желае да съобщи безвъзмезден обзор след преболедувана коронавирус зараза, може да го направи на тел. 032 607 300 в работни дни от 8:00 до 16:00 ч.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР