Над 1000 случая на маймунска шарка са докладвани на Световната

...
Над 1000 случая на маймунска шарка са докладвани на Световната
Коментари Харесай

Над 1000 случая на маймунска шарка са докладвани на СЗО от държави извън Африка

Над 1000 случая на маймунска шарка са докладвани на Световната здравна организация от страни отвън Африка, където болестта всекидневно не се популяризира, оповестява " Ройтерс ".

Генералният шеф на СЗО, доктор Тедрос Аданом Гебрейесус, съобщи, че рискът от появяването на маймунска шарка в тези неендемични страни е действителен, само че предотвратим,, цитира news.bg.

Общо 29 страни са съобщили за случаи на заразяване от епидемията, която стартира през май.

Европейският център по предварителна защита съобщи, че рискът от заразяване е " доста невисок ", само че предизвести, че хората, които са имали голям брой полови сътрудници - без значение от половата ориентировка - са по-застрашени.

Към момента маймунската шарка е ендемична в 11 страни в Западна и Централна Африка. Засега за нея няма лекуване, само че признаците нормално отшумяват след две до четири седмици.

Сред признаците са висока температура, главоболие, мускулни болки, болки в гърба, увеличени лимфни възли, настинка и безсилие. Може да се появи обрив, който постоянно стартира от лицето, след което се популяризира по други елементи на тялото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР