Началото на тази седмица ни кара да виждаме бъдещето като

...
Началото на тази седмица ни кара да виждаме бъдещето като
Коментари Харесай

Корал, Карадере и Паша дере вече са защитени от лапите на бетона

Началото на тази седмица ни кара да виждаме бъдещето като прелестен безоблачен следобяд. Причината - плажовете Карадере, Паша дере и Корал към този момент са напълно в европейската екомрежа " Натура 2000 ". Националният съвет по биологично многообразие единомислещо гласоподава за уголемение на зоните в тези региони. И трите места до момента са ставали мотив за надигането на граждански начинания, които изцяло основателно подлагат на критика откритите нападения против природата. Понякога идва време, когато умерено можем да се поздравим за проявения здрав разсъдък. А този юли несъмнено имаме мотив да вървим с необятни, спокойни крачки.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Ивайло Ванков (Ivaylo Vankov) (@ivaylo_vankov)

Въвеждането на ограничавания в строителството, възбрана за увреждане и заличаване на естествената растителност в крайбрежната линия са значими стъпки, които беше от значително значение да бъдат подхванати, с цел да се облекчи доста ситуацията на родното Черноморие.

Планът в резюме звучи обнадеждаващо. Разширението на предпазената европейска зона " Галата " цели да обезпечи отбрана на плажове и дерета, които са дом на сухоземни костенурки, прилепи и характерни за дъбовите гори безгръбначни. Разширението на зона " Плаж Шкорпиловци " към Карадере ще включи в европейската отбрана мозайка от гори и аграрни земи, които са основно местообитание на редки типове като цветен пор и костенурки и са значим биокоридор. Разширението на територията на зона " Ропотамо " към плажа Корал пък включва бели дюни и прилежащата гора, която е част от комплексното обитание, което дава леговище на типовете, обитаващи дюните. 
 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Димитър Кънчев (@kanchev7303)

Друга добра вест, която да ни накара да се усмихнем уместно е, че за втора поредна година плаж Аркутино е притежател на интернационалната премия " Син байрак. Тя се присъжда на плажове, отговарящи на редица критерии за качество, измежду които и чистотата на морската вода. Само на определяния като най-романтичен плаж на България може да бъде забелязан диворастящ кактус от рода Опуция. Едно е несъмнено - в случай че сме достатъчно умни, с цел да разберем, че към себе си имаме неповторима природа, то ще си дадем сметка и какъв брой би трябвало да се грижим за нея.  

Чистата морска вода, оставената на без тон дива и непокътната природа ни приканва да й станем съучастници. Блатно кокиче, водна лилия, водна леща и жълта водна роза примамват на райското кътче, а в случай че сме късметлии, даже - елен, сърна или просто костенурка, които са поели на здравословна разходка. 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Bulgaria (@vacationbulgaria)

 
Да спасим Синеморец – да застанем на страната на природата
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР