Началото на сезона във френската Лига 1 няма да започне

...
Началото на сезона във френската Лига 1 няма да започне
Коментари Харесай

COVID-19 осуети нормалния старт на Лига 1

Началото на сезона във френската Лига 1 няма да стартира по проект, а повода е COVID-19. Първият мач от шампионата - сред " Олимпик " (Марсилия) и " Сент Етиен ", беше отсрочен, откакто в състава на домакините бяха открити четирима инфектирани с новия ковид.

Защитникът Жордан Амави пръв е дал позитивен тест през предходната седмица, поради което е анулирана контролата с " Щутгарт ", планувана за 14 август. В следващите дни още трима футболисти са се оказали с COVID-19. Двубоят със " Сент Етиен " ще се изиграе на 16 или 17 септември. При това състояние първият мач от новия сезон би трябвало да е сред " Бордо " и " Нант ", също в петък, стига да няма изключителна обстановка в някой от двата тима.

Както е известно миналото състезание в Лига 1 беше спряно при започване на март след изиграни 28 от общо 38 кръга. През април бе взето решение сезонът да не се довърши, поради сериозната ситуация с пандемията във Франция тогава. За първенец беше разгласен " Пари Сен Жермен ". Това предизвика правосъдни каузи - от " Олимпик " (Лион), които останаха по този метод отвън квотите за европейските клубни шампионати, както и от служебно изпадналите " Амиен " и " Тулуза ". Отхвърлено бе и предлагането съставът на Лига 1 да се усили от 20 на 22 тима, като точно тези изпадащи да запазят местата си. В последна сметка местата на " Амиен " и " Тулуза ", бяха заети, също по длъжностен път, от първия и втория в Лига 2 преди прекратяването на сезона там - надлежно " Лориен " и " Ланс ".

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР