Началото на новата година е идеалното време да разчистите жилището

...
Началото на новата година е идеалното време да разчистите жилището
Коментари Харесай

7 неща, от които трябва да се отървете, за да поставите добро начало на 2023 г.

Началото на новата година е идеалното време да разчистите жилището си от непотребни и остарели движимости и предмети. Всички съхраняваме непотребни вехтории в дома си, измежду които има даже такива, за които не помним да сме ги купували. Време е да създадем нещо по въпроса, тъй като тези ненужни предмети задръстват освен рафтовете, само че и живота ни, като ни пречат да стартираме на чисто през 2023 година!

Определихме кои движимости си коства да изхвърлите от вкъщи си и подготвихме няколко съвета по какъв начин да употребявате ненужните предмети. Също по този начин разгледахме по какъв начин да избегнем натрупването на още ненужни движимости.

Хартиени отпадъци



Причината за появяването им нормално е мързел. Обикновено не си вършим труда да преглеждаме разнообразни сметки и бележници, с цел да установим дали към момента имаме потребност от тях. Много по-лесно е да подредите листове хартия на рафт, в сравнение с да решите кои от тях си коства да изхвърлите. Сред най-често събираните хартиени боклуци са:

- остарели сметки и разписки;
- указания за употреба и гаранции;
- рекламни листовки и брошури;
- остарели пощенски картички и списания;
- безполезни документи и документи.

Как да го избегнете:

Не позволявайте в дома ви да се натрупват ненужни документи. Отървете се от тях незабавно! Обърнете внимание, че управленията и документите са налични и в електронен тип. Що се отнася до документите, които към момента могат да бъдат потребни, те сигурно могат да се поберат в едно чекмедже. Проверявайте постоянно това чекмедже, с цел да се уверите, че наличието му е настоящо. Освен това всяка вечер преглеждайте чантите и портфейлите си, като махате ненужните сметки, описи за извършване на покупки и листовки.

 движимости

Излезли от приложимост артикули

Те най-често се дължат на забравяне и заплеснатост. Невъзможно е да запомним периодите на валидност на всички храни и медикаменти, които имаме у дома. Постоянното регулиране на датите лишава прекалено много време и ни разсейва от по-интересни действия. В резултат на това доста артикули с изминал период на валидност остават в домовете ни. Това се отнася по-специално за:

- лекарства;
- подправки;
- зърнени храни;
- козметика.

Как да го избегнете:

Редовно преглеждайте хладилника и шкафовете си, като проверявате периода на валидност на продуктите. Трябва да вършиме това най-малко един път месечно. Между другото, сходни инспекции могат да ви подбуден да приготвите ново остроумно ядене или да експериментирате с грима си. Може да е доста занимателно!

Счупени и развалени предмети



Обикновено те се дължат на неналичието на навременни решения на вътрешните проблеми. Повредена кафемашина, обувка без ток, строшен читател за електронни книги... по-добре е да занесете развалената движимост в сервиз допустимо най-скоро. Ако продължавате да отлагате, има възможност да не се нуждаете от този продукт! Най-често срещаните образци са:

- развалени облекла и обувки;
- дефектни уреди;
- счупени чадъри, бижута и други аксесоари

Как да избегнете това:

Поставете си краен период за коригиране на счупени неща (да речем месец). Ако през това време не извършите нищо с неизправния продукт, няма смисъл да го държите повече.

Неуспешни дарове

Понякога хората нямат умеенето или желанието да избират хубави и потребни дарове, само че традицията повелява да купят нещо за обичания човек.

Как да избегнете това:

За да предотвратите натрупването на безполезни движимости в дома си, помолете роднините и приятелите си да не ви купуват джунджурии. По-добре е да съставите лист с нещата, от които фактически се нуждаете и го споделите с тези, които желаят да ви зарадват с нещо.

Неща, които да запазите за бъдещи случаи

Обикновено те са свързани с навика ни да пазим неща, които не са потребни сега, само че могат да ни бъдат потребни при избран случай или в близко бъдеще. Винаги имаме вяра, че най-хубавото занапред следва. В това няма нищо неприятно, само че този метод води до закупуване/съхраняване на предмети, които най-вероятно в никакъв случай няма да имат късмет да излязат нескрито. Става дума за неща като:

- облекла, които не ви стоят добре сега;
- обувки, които сега не са на мода;
- коктейлни комплекти за елегантни поводи;
- облекло, предопределено за избрани вероятни бъдещи събития (например мечтана среща).

Как да го избегнете:

Купувайте единствено артикули, от които се нуждаете. Избягвайте да купувате движимости на ликвидация и се старайте да не трупате движимости " за всеки случай ". 

Неща, свързани с приятни мемоари

 фотоси

Желанието ни да запазим спомените си ни кара да се привързваме към предметите. С течение на времето натрупваме прекалено много сувенири. Има по-добри способи да не се не помни предишното. Например, няма да забравите почивката си в чужбина, в случай че опитате националните ястия и посетите локалните фестивали. Магнитите за ледник и другите сувенири са нищо спрямо ярките страсти и прекарвания! Сред нещата, от които си коства да се отървете, са:

- остарели писма;
- дарове от нашите някогашни партньори;
- играчки от детството;
- остарели билети за филм, концерт или изложба;

Как да ги избегнете:

Отървете се от непотребните сувенири и се пробвайте да не трупате нови. Що се отнася до нещата, които са прекомерно скъпи, с цел да се разделите с тях, съхранявайте ги в специфична кутия или директория. Основното предписание би трябвало да бъде: съхранявайте всичките си сувенири на едно място. По този метод няма да ви е мъчно да ги сортирате и ще можете да премахвате неща, които към този момент не са настоящи, като понякога добавяте нови.

Вещи, които може да ви бъдат потребни някой ден

Прекалената спестовност и страхът от дефицит ни карат да трупаме. Не забравяйте, че в днешно време можете елементарно да купите, поправите или замените съвсем всеки детайл. Не си заслужава да държите безполезни движимости в къщата, единствено тъй като има дребна възможност да ви потрябват някой ден. Най-често съхраняваните предмети са:

- дребни предмети и аварийни елементи, които нямат характерно предназначение;
- аварийни копчета и конци;
- празни буркани и кутии;
- аксесоари за занимание, което към този момент не ви харесва.

Как да го избегнете:

Независимо какъв брой неща сте натрупали, по този начин или другояче ще замърсите жилищното си пространство с безсмислени отпадъци. Престанете да превръщате дома си в бунище. В последна сметка не живеете на ненаселен остров и можете да разчитате на другари или съседи да ви оказват помощ.

Какво да вършиме с всички непотребни неща?

Трябва ли всички нежелани движимости да се изхвърлят в кошчето за отпадък? Не тъкмо: има доста способи, по които можете да ги употребявате.

- Дарявайте предмети на приюти и други благотворителни организации.

Например якетата със скъсани ципове и остарялата постелка могат да обезпечат топлота на бездомните животни и да създадат живота им малко по-комфортен.

- Занесете старите си книги и списания в публичните библиотеки.

Можете също по този начин да се свържете с колекционери на книги или да оставите книги в най-близката книжна борса. По този метод може даже да намерите нови забавни другари!

- Дайте втори живот на непотребни предмети.

В интернет е цялостно със препоръки за разработване на нови и потребни неща от съвсем всичко. Освен това красивите, ръчно направени предмети са постоянно на мода.

Можете да предложите за продажба някои от ненужните си движимости, като публикувате публикация в интернет или в локалните вестници. По този метод освен ще помогнете на другите да намерят мечтани предмети, само че и ще спечелите малко пари. Ще увеличите виталното си пространство. Така в стаите ви няма да е толкоз задушно и почистването на дома ви ще бъде доста по-лесно.
Някои мемоари ни пречат да вървим напред, спъват развиването ни. Колкото по-малко предмети в дома ви припомнят за предишното, толкоз по-големи са възможностите ви да изградите сполучливо бъдеще!

Да се отървеш от старите неща е доста мотивиращо. Тази елементарна стъпка може да ви накара да започнете нов живот през 2023 година.

Промяната на имиджа може да докара до намиране на по-добра работа или нови другари!

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР