Началникът на РУО – Пловдив Иванка Киркова обясни защо учениците

...
Началникът на РУО – Пловдив Иванка Киркова обясни защо учениците
Коментари Харесай

От РУО обясниха защо учениците ще учат онлайн от вторник, вместо от понеделник

Началникът на РУО – Пловдив Иванка Киркова изясни за какво учениците ще учат онлайн от вторник, вместо от понеделник.Eто какво сподели тя пред публицисти след съвещанието на Областния щаб:
„ След разбора на цялата обстановка, поради това, че понеделник, вторник и сряда би трябвало да бъде завършен триумфът за края на първия образователен период, се постанова да дадем време. Успехът на множеството деца е завършен. Но ние имаме 90 000 възпитаници в региона и може да има и случаи на неоформени. Освен това заповедта би трябвало да се съгласува с държавния здравен контрольор.
Трябва да осведомяваме и шефовете и да създадем организация. Трябва да се основат и сметки на учениците. За задачата те би трябвало да са в учебно заведение. Именно по тази причина не в понеделник, а от вторник прекосяваме към онлайн образование. Продължаваме да следим обстановката “, уточни Иванка Киркова.
Тя добави, че в някои общини като Брезово и Перущица отсъстващите възпитаници все още са над 30%. Качва се процентът на отсъстващите и в Раковски и Куклен.
Община Пловдив е малко под този %, само че с всеки ден цифрите се демонстрират с 2-3 %.
Киркова е безапелационна, че Пловдив до момента е потвърдил, че може да се оправи сполучливо с онлайн образованието. На 5 февруари щабът още веднъж се събира.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР