Началникът на РУ на МВР Свиленград – Димитър Иванов Янакиев,

...
Началникът на РУ на МВР Свиленград – Димитър Иванов Янакиев,
Коментари Харесай

Срам и безобразие: МВР-шефът в Свиленград вършее пиян с кола из региона, крият негова катастрофа

Началникът на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Свиленград – Димитър Иванов Янакиев, е причина цялата област да пропищи от безобразното му държание, изключително когато седне пийнал зад кормилото. Това научи БЛИЦ от свои източници в село Капитан Андреево, откъдето е родом Янакиев.

Жителите на крайграничното село споделят, че Димитър Янакиев постоянно злоупотребява с алкохол. Преди време пийнал е направил ПТП с потърпевши поданици на с. К. Андреево. Той също е потърпевш и е настанен за лекуване в МБАЛ Свиленград. Понеже потърпевшите са от селото, от което е родом, казусът е потулен, описват източниците.

Димитър Янакиев е в системата на Министерство на вътрешните работи от 2001 година, като е заемал длъжностите областен контрольор в „ Териториална полиция“; автоконтрольор в „ Пътен контрол“; полицейски контрольор в „ Пътен контрол“ и шеф група „ Охранителна полиция“ РУП – Свиленград. През 2014 година Янакиев става шеф на РУП Свиленград, макар че няма приключен действен курс за началник на оперативна работа.

Местният „ страж “ на публичния ред е бил женен за Даниела Василева – щерка на локалния предприемач Димитър Василев (Бимбо), който е необятно прочут в региона като лице с противозаконна бензиностанция и магазини по автомагистралата. Тъстът на полицейския шеф се занимава и с трафик на цигари в огромни количества от Турция за вътрешността на страната, настояват още източниците.

Още по-скандалното е, че в региона на бензиностанцията има стаи за отмора и проституция – активност, която се покровителства от шурей му – шеф на РУП Свиленград. Злоупотребата с полицейския пост на Янакиев се употребява и за незаконна търговия с горива, които са разтоварвани в наличието на Димитър Янакиев от тировете в скрити и необявени цистерни.

Безобразията на МВР-шефа в региона се допълват от сериозните му разгулен изцепки. Всеизвестно е, че правилен приятел по чашка му е локалният предприемач Васил Бозев, който се занимава със сеч на дървесина в региона на с. Дъбовец. Янакиев и Бозев са организирали много разгулен нощи в с. Дъбовец. В един злощастен ден, пиейки със чиновници на районно управление (на МВР) Свиленград, единият от тях пред погледа на Янакиев, потегля пийнал за Свиленград, прави ПТП и умира на място, описват локалните. Янакиев не е приложил ограничения, с които да предотврати нещастието.

Пиянските нощи на полицейския началник се случват и по заведенията в Свиленград. Многократно локални поданици са го виждали в несъответстващо положение да спи по масите на заведения, както и чиновници на РУП да го носят по улиците. По време на запоите Димитър Янакиев стартира любовна връзка със Златомира Илиева, дознател от същото районно управление (на МВР), описват локални източници. Златомира била фамилна, само че това не спирало полицейския началник и досега. Близки от обкръжението му споделят, че той се е разделил с жена си след нечовечен фамилен скандал.

Тогава още веднъж в нетрезво положение е изблъскан от жена си по стълбите на къщата и едвам оцелява. Излиза в нескончаем болничен, като през това време постоянно осъмва пийнал на язовира в с. Дъбовец, където е съучастник с Бозев. И тук най-после за милионен път ще попитаме: До по кое време?! Докога сходни деградета ще съставляват закона в България?! Дерменджиев направи нещо! Заради Министерство на вътрешните работи. И всички нас.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР