Началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова обяви, че

...
Началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова обяви, че
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Тестът за ново мнозинство с ИТН ще е законът за КПКОНПИ

Началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова разгласи, че " пробата " за готовността на Има Такъв Народ да работят за стабилно болшинство ще е приемането на измененията в закона за битка с корупцията.

" Сигналите, които сега идват от Има Такъв Народ и тяхното водачество, е, че те щели да поддържат като цяло един нов закон, а по-късно да го преработят изцяло. Именно в тази поръчка, че още 4 месеца ще седим и ще се чудим дали да има единомислещо взимане на решения и налагане на несъгласие от политически сили върху съответни следствия, ще проличи пробата за това кой същински желае да се бори с корупцията и статуквото ", сподели тя.

Бориславова отхвърли да разисква възможни кадрови решения в нов проектокабинет, до момента в който не се събере поддръжка за стратегия - в това число дали Никола Минчев би бил добър вид за министър-председател.

" Ако бъде подсилен от едно устойчиво болшинство в Народното събрание и имаме постоянен кабинет от министри, това ще е една добра рецепта за триумф. Най-тежкото за един министър председател е да не може да разчита на виновното държание на личните си министри. Стана ясно за последните 6-7 месеца по какъв начин в случай че в кабинета има лица, които са " брокери " или " аватари ", не могат да се вършат политики ", сподели тя с отпратка към Министерство на регионалното развитие под управлението на Гроздан Караджов (ИТН).

Бориславова съобщи, че обмисля да заведе иск против " Труд ", ПИК и други медии, които " популяризират неистини по най-безапелационен и нахален метод " по неин адрес.

Коментарът ѝ пристигна, откакто Бойко Борисов и депутати от ГЕРБ започнаха да " рециклират " бомбастични дописки от тези уеб сайтове в политическата си акция.

" Миналата седмица шлагерът беше, че си поръчвам дрога от Георги Семерджиев в Министерски съвет. Абсолютна нелепост. Но изненадващото е, че някакви хора в действителност вярат на това събитие. Може би недооценявам силата на това, че когато изречеш една неистина няколко пъти, тя става истина. Има голяма неистина, обвързвана с връзките ми с Кирил Петков. Има поредност от неистини за това какви решения, по какъв метод се взимат в страната ", сподели Бориславова.

" Имаме професионални връзки и това е всичко, което мога да разясня по тази тематика ", сподели тя в неприсъствен отговор на въпроса на Десислава Атанасова от ГЕРБ, която след консултациите при Румен Радев загатна пред всички медии за " някакви връзки " сред премиера и началника на кабинета му.

В събота на следващата си среща с партийния актив Бойко Борисов персонално се поинтересува от " абсурда ", публикуван от ПИК, като упрекна Политическа партия в " модел за замогване на семействата ". Той разгласи, че до момента в който медиите не попитали Бориславова и Петков за това дали имали любовна връзка, " ние от ГЕРБ други отговори няма да даваме ".

В изявлението си за Нова ТВ Лена Бориславова разяснява още, че Политическа партия ще положат всички старания за сформиране на ново държавно управление в третия мандат, само че не даде високи шансове за триумф.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР