Наблюдаваме съсипия в сектор "Енергетика". Ценообразуването на енергоресурсите е нещо,

...
Наблюдаваме съсипия в сектор "Енергетика". Ценообразуването на енергоресурсите е нещо,
Коментари Харесай

Румен Петков: Токът поскъпва заради съсипията в енергетиката

Наблюдаваме разруха в бранш "Енергетика ". Ценообразуването на енергоресурсите е нещо, на което не дребна част от жителите няма да устоят. С тази тематика се спекулира. Прехвърля се виновност на КЕВР и във всички вероятни направления. Това съобщи ръководителят на АБВ Румен Петков пред Дарик радио.

Той предизвести, че сега се готвела и следващата стъпка, която ще удари енергийния ни бранш и ще се отрази непосредствено върху жителите и стопанската система на страната.

"Подготвя се сливане на АЕЦ "Козлодуй " с "Марица-изток 2 ". Това се прави без да се разяснява, че в последните 5 години цената на нездравословните излъчвания скочи от 5 на 20 евро, а евентуално следващата година ще стане и 25 евро и това някой би трябвало да го заплати. И като бягат от тази тематика и държавно управление и парламент и съпротива, каквото и да значи последното, в действителност те бягат от решението да се подсигурява бита. Това е доста огромен проблем, тъй като в този момент КЕВР спря нарастването на цените на тока, само че след Нова година няма да може да го спре. За това аз мисля, че огромното предизвикателство, пред което е изправено сега държавното управление ни, е това. Защо не се обединим всички и да решим два съществени казуса. Да изградим АЕЦ " Белене " и да организираме нещата по този начин, че да внасяме съветска газ от Русия, а не от Турция ", акцентира той.

Румен Петков сподели още, че АБВ ще упорства за отпадането на плоския налог и въвеждането на диференциран Данък добавена стойност. Второто по думите му би трябвало да бъде осъществено под прецизния надзор на страната, с цел да няма злоупотреби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР