Наближават изборите и някои политически сили или кръгове, които имат

...
Наближават изборите и някои политически сили или кръгове, които имат
Коментари Харесай

Каракачанов: Пускат компромати, за да не изкараме мандата си

" Наближават изборите и някои политически сили или кръгове, които имат интерес държавното управление да не изкара мандата си, провеждат компромати. От метода, по който се употребяват тези неща, няма никакво подозрение, че става въпрос за добре проведен компромат ".

Това е обяснениято на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов разяснява абсурда със фотосите от спалнята на премиера Бойко Борисов.

" Ако събориш премиера, събаряш и държавното управление - изясни пред " Нова " тв Каракачанов. - Целта на дейното мероприятие е да създадеш подстрекателство. Не съм склонен, че го има единствено в учебниците на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Във всеки един учебник, по който образоват, която и да е работа по света, терминът е интензивно мероприятие "

Според Каракачанов задачата на компромата до известна степен е постигната. Вицепремиерът счита, че следствието бързо ще покаже дали фотосите са достоверни, тъй като можело и да са монтаж:  " България е дребна страна, нещата стават известни доста бързо . Няма по какъв начин да има прикрито покрито, изключително при такава акция ".

Каракачанов обаче счита, че най-голямата опасност за държавността в България не са копроматите, а конфликтът сред институциите:  " Има моменти, когато те би трябвало да са на кардинална позиция, а не да разсъждават кой какви негативи и кой какви провали ще понесе ".

Министърът на защитата приказва и за Националната работа за защита, която е на послушание на президента. Както е известно, в готвените промени в закона за Министерство на вътрешните работи се планува да бъде основана сходна конструкция, която да извършва същите охранителни функционалности.

Според Каракачанов  " НСО е малко непотребна като конструкция ". Той добави:  " Охраната на ВИП персоните по света се прави от профилирани структури в полицията, а не от дублираща специфична работа. Аз персонално не употребявам НСО. Ползвам си колите на министерството на защитата. Карах 2 години и половина като зам.-председател на Народното събрание, без да употребявам специфична кола, специфична защита, буркани. Какъв е смисълът сходни неща да се употребяват от депутати, от министри? Всяко министерство има гараж със служебни коли ".

Каракачанов още веднъж застъпи тезата си, че армията би трябвало да се модернизира, а не средствата за това да бъдат насоченикъм обществено стопански ограничения.

" Няма страна с развита стопанска система без сигурна войска, която може да извършва своите отговорности по Конституция. К ой вложител ще влага в страна, която би била лесна плячка за всеки? А ние го виждаме, че България се намира в географски район, в който споровете са отвред ", съобщи Каракачанов.

Той показа и разочарованието си от обстоятелството, че предлагането на ВМРО за допускане сформирането на доброволчески отряди, не бе подкрепено от ГЕРБ в Народното събрание.

" Точната дума е, че (ГЕРБ) ни предадоха. Реакцията на Движение за права и свободи очевидно ги подплаши , че това ще провокира някакви рецензии, било от посолство, било от чужбина. Не става въпрос едни хора да се съберат кой с каквото има и да тръгнат по улиците да тормозят някого. Законът е следният - там където Областната дирекция на полицията реши, че на обещано място има засилени прояви на битова престъпност, може да сътвори сходни доброволни формирования. Когато сътрудниците ни от ГЕРБ в 12 без 5 обърнаха палачинката, това ни подразни и се почуствахме предадени ", изясни Каракачанов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР