Набиращият популярност пазар за употребявани луксозни стоки поставя пред дилема

...
Набиращият популярност пазар за употребявани луксозни стоки поставя пред дилема
Коментари Харесай

Пазарът за луксозни стоки втора ръка набира скорост и изправя брандовете пред дилема

Набиращият известност пазар за използвани първокласни артикули слага пред алтернатива огромните марки за мода и бижута - да станат част от вълната или да я подценен. Препродажбата на скъпи продукти не е оригиналност, само че мащабите ѝ бързо се разрастват, до момента в който покачването на цените кара част от купувачите да търсят по-евтини други възможности втора употреба. За някои клиенти преимуществото е в устойчивостта: един към този момент използван чифт дизайнерски дънки не изисква повече запаси от планетата, с цел да бъде създаден.

Продажбите на използвани първокласни артикули през предходната година са били с 65% повече спрямо 2017 година, пресмята консултантската компания Bain&Co, представена от The Wall Street Journal, до момента в който растежът на продажбите на нови такива за същия интервал е 12%. Прогнозите са, че през идващите пет години продажбите на втора ръка продукти от висок клас ще нарастват годишно с по към 15% - двойно по-бързо от новите.

Някои огромни марки одобряват наклонността като опасност за своите артикули, както и за ценообразуването с висок марж. Водещи имена в първокласната промишленост като Hermès International, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton и Chanel са заявявали, че не се интересуват от препродажба на стоките си. " Това не е нещо, което се предизвиква от Hermès ", съобщи през юли Аксел Дюма, основен изпълнителен шеф на производителя на чанти Birkin. Странична активност с използвани артикули би била " в ущърб на нашите постоянни клиенти в магазините ", сподели той.
Реклама Като нови
Други обаче вземат решение да се възползват от опцията. Kering (производителят на Gucci), Burberry Group и Stella McCartney към този момент се включиха в пазара на използвани артикули. В някои случаи те оферират назад изкупуване на нови продукти от клиенти и сами препродават стоките или ги насочват към други онлайн уеб сайтове за мода втора ръка. Така, до момента в който нова чанта Gucci върви към 2000 $, потребителите могат да купят употребена такава за към 250.

Технологични платформи като The RealReal и Vestiaire се утвърждават като онлайн магазини за препродажба на първокласните артикули. Чрез RealReal Kering стартира да продава онлайн използвани артикули Gucci през 2020 година, а предходната година купи 5% от Vestiaire. В някои случаи най-желаните продукти могат да костват повече при повторна продажба поради огромното търсене и неналичието на предложение. Най-често обаче първокласните артикули втора ръка се търгуват за към три четвърти от първичната им цена, в случай че са относително нови и в положително положение.

Повечето покупко-продажби включват онлайн платформа за препродажба, която служи като медиатор, и се правят без присъединяване на производителите. Но някои марки интензивно търсят способи да станат част от процеса и да получат дял от приходите. Британската марка Alexander McQueen на Kering да вземем за пример предлага назад изкупуване на своите артикули непосредствено от клиентите и по-късно ги препродава на Vestiaire със специфичен стикер, който подсигурява оригиналността на продукта. Burberry и Stella McCartney имат сходни покупко-продажби с RealReal.
Свързани публикации Remix влага 20 млн. лв. в нов център за обработка и логистика 7 септември 2022, 06:12 Porsche се готви за борсов дебют и чака оценка до 85 милиарда $ 29 август 2022, 15:18 Nike е продала NFT маратонки и аватари за 190 млн. $ 27 август 2022, 10:43 Nielsen: TikTok и Instagram са най-предпочитаните обществените мрежи от рекламодателите 10 август 2022, 06:10 След подема през 2021 година бързата мода още веднъж може да бъде притисната 25 февруари 2022, 06:53 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР