На започналия днес в Москва процес руският опозиционер Алексей Навални

...
На започналия днес в Москва процес руският опозиционер Алексей Навални
Коментари Харесай

Навални отхвърли обвинение в клевета на съдебния процес

На почналия през днешния ден в Москва развой съветският опозиционер Алексей Навални отхвърли да се признае за отговорен в клюка против Игнат Артьоменко, деец от Великата отечествена война, съобщи ТАСС.

" Не, несъмнено, не се признавам ", сподели той по време на правосъдното съвещание. Навални добави, че не познава Артьоменко и в никакъв случай не го е познавал.

Руският опозиционер, който преди няколко дни беше наказан на близо три години затвор, е в залата на съда, в остъкленото пространство за обвинените, показва Франс прес. Борецът против корупцията е упрекнат в разпространение на лъжлива и оскърбителна информация за ветерана, който предишното лято защитил в избирателен клип референдума, довел до увеличение на пълномощията на президента Владимир Путин. В Туитър и Телеграм Навални нарекъл участниците в този клип, измежду които е и ветеранът, " срам за родината " и " предатели ". Опозиционерът може да бъде наказан на огромна санкция или затвор.

Адвокатът на Навални Вадим Кобзев назова обвиняването " случайно, неразбираемо, спорно, противоречащо на нормите на настоящото законодателство ", показва ТАСС. Според отбраната в дейностите на подсъдимия липсва състав на закононарушение, а изявленията му са имали оценъчен темперамент. Според Кобзев и самия Навални обвиняването е политически стимулирано.

Във вторник 44-годишният критик на Кремъл беше наказан на две години и осем месеца затвор за неспазване на условията на условна присъда от 2014 година

Навални упреква управляващите, че желаят да му запушат устата, откакто през лятото оцеля от опит за отравяне, за който упреква Путин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР