На юг от Созопол има невероятно нашествие от делфини. Заради

...
На юг от Созопол има невероятно нашествие от делфини. Заради
Коментари Харесай

Делфини бягат от войната в Украйна, нашествие на юг от Созопол

На юг от Созопол има необикновено настъпление от делфини. Заради войната в Украйна нещо им е нарушено. Това сподели пред бТВ притежателят на Далян Китен Георги Желев.

„ Тази година доста постоянно делфини влизат в мрежите ни макар акустичните устройства, които използваме. Те издават характерен тон на избрани честоти и защищават морските бозайници. Ако влязат, остават живи и ние ги пускаме “, изясни той.

„ Друга година не се е случвало толкоз доста да влизат в мрежите ни. Влияе им войната, тъй като акустичните устройства не работят “, прибавя рибарят. 

„ Делфините в този момент не вършат никаква беля обаче. Други години ни късаха мрежите. Вътре са, само че нямаме до ден сегашен и една дупка “, прецизира Желев. 

Голяма е загубата, когато се постанова да се разделим с улова си, само че по този начин сме приели, само че морето ни се оплаща и тя се възстановява, споделя той.

„ Заминаха 2,5 тона риба, само че по-добре да спасим делфина. Здраве да е, ще хванем пет пъти повече “, споделя на пристанището в Китен един от риболовците.

„ Уловът е доста добър през тази година. Днес имаме положителни количества сафрид. Тази година ловим и доста сулка “, прибавя Георги Желев.

Той пусна в морето два калкана, уловени в мрежите като изясни, че в този момент е неразрешен улова на тази риба. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР