На втори август 2018 година пазарната капитализация на Apple достигна

...
На втори август 2018 година пазарната капитализация на Apple достигна
Коментари Харесай

Apple вече не е компания за $1 трилион

На втори август 2018 година пазарната капитализация на Apple доближи $1 трилион, а на трети октомври бе закрепен исторически пик – цената на една акция на компанията се повиши до $233 , което обезпечи пазарна капитализация от $1,1 трилиона.

През месец ноември цената на акциите на Apple падна и в този момент една акция се търгува на равнище $176 . За по-малко от два месеца компанията поевтиня с към една четвърт – до $839 милиарда. Пазарните анализатори смятат, че с цел да се върнат акциите на предходното равнище, би трябвало да стане някакво знамение.



Финансовият пазар относително умерено реагира на презентацията на Apple през месец септември, когато бяха показани три нови модела iPhone. Инвеститорите наблюдават доста деликатно излизането на нови модели, което е разбираемо, тъй като от продажбите и най-много на iPhone, зависят техните дивиденти.

Появата на трите нови айфона през месец септември никого не смути. Паниката стартира, когато Тим Кук съобщи, че Apple повече няма да оповестява размерите на продажбите на смарт телефони, таблети, компютри и други устройства. Паниката се ускори откакто се появи информация за намалелите продажби на младшия модел iPhone XR. След това доставчиците на съставни елементи за устройствата на Apple оповестиха за намалелите поръчки и преразгледаха своите финансови прогнози за идващия регистриран интервал. След появяването на слуховете за преустановяване производството на флагманските модели iPhone XS и XS Max, редица крупни вложители започнаха да се освобождават от акциите на американския софтуерен колос.

Изглежда в този момент е най-подходящият миг за появяването на Тим Кук, който да каже, че с продажбите на iPhone всичко е ОК, да покаже диаграми и числа, и да обещае, че компанията ще усили продажбите. Но не се появява. Apple продължава да мълчи, а акциите падат все по-ниско. Навярно Apple още веднъж ще си възвърне статута на компания за $1 трилион, само че това очевидно няма да бъде скоро.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР