С тържествен водосвет за здраве, пред погледите на стотици дупничани

...
С тържествен водосвет за здраве, пред погледите на стотици дупничани
Коментари Харесай

Започна Югозападния международен фолклорен фестивал “Мир на Балканите”

С церемониален водосвет за здраве, пред погледите на стотици дупничани 23 -тото издание на Югозападния интернационален фолклорен фестивал “Мир на Балканите ” бе намерено публично. Танцьори от няколко страни дефилираха по улиците на Дупница, с цел да се съберат на пл. „ Свобода “ за формалната гала. Откриването стартира с най- дребните ученици на хореографите и уредници на фестивала Воин и Галя Войнови. По традиция бе изпълнена и композицията, с която в продължение на 23 години стартира фолклорния фестивал. Под звуците на химните на Европа и на Република България домакините от ФТА “Дупница “ развяха българското знаме, флага на Европейския съюз и националните флагове на страните, взели участие във фестивала през годините обратно.

Четири дни танцови сформира от България, Грузия, Сърбия, Гърция, Полша, Северна Македония и Косово ще показват колорита и фолклорните обичаи на своите страни.
Концерти ще има всеки ден до 2 юни включително, началото на концертите през идващите дни е 18 часа, на площад „ Свобода “, а при неприятно време в салона на театъра.
Първият ден от фестивала потегли по вода поради дъжда, който заваля малко след началото.
Тази година организаторите на фестивала – ФТА „ Дупница “ и Община Благоевград си подават ръка и в два дни, на 31 май и 1 юни, ротационен принцип участници в ще се представят едновременно както в Дупница, по този начин и на площад „ Македония “ в Благоевград.
Фестивалът се провежда от ФТА „ Дупница “ с поддръжката на Община Дупница, Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград и Община Благоевград.


Гласувайте за " ЛЕВИЦАТА! " с бюлетина № 19 и преференция 104 в 25 МИР-София



Гласувайте в 10 МИР-Кюстендил за " ЛЕВИЦАТА! " с бюлетина № 19 и преференция 101 



Източник: ТВ Запад

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед2788Горан Симеонов: Конференцията на Зеленски в Швейцария ще бъде повече PR шоу без съответни резултатиАлтернативен Поглед2939Горан Симеонов: Асамблеята на НАТО в София показва единение, само че също сподели и неналичието на единствоАлтернативен Поглед33363Валентин Вацев: Най-опасното е до 2027 година да избухне огромна, жестока война сред Китай и Съединени американски щати Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР