На всички са известни ползите от ореховите ядки, както и

...
На всички са известни ползите от ореховите ядки, както и
Коментари Харесай

Какво лекува чаят от орехови черупки

На всички са известни изгодите от ореховите ядки, както и вкусовите качества на този естествен подарък. След използването на ядките обаче остават черупките им, които в множеството случаи биват изхвърляни.

Това е неправилно, тъй като черупките на орехите не са боклук, те са лечебно средство, добре познато на националната медицина.

От средство за възстановяване на съня, до такова за унищожаване на зъбен камък, черупките на потребните орехи, които остават след изваждане на вкусната ядка, могат да бъдат доста потребни и за здравето.

Как и защо да ги употребяваме чай от орехови черупки

Чай от орехови черупки за възстановяване на съня

Най-добре да се употребява целият орех дружно с черупката. В този тип се сварява с мляко на слаб огън за 20-25 минути. Така получената напитка се пие преди лягане. Ефектът идва след приложимост от най-малко 1 месец.

Чай от орехови черупки за изчистване на зъбен камък

 Какво лекува чаят от орехови черупки

За задачата 50 г черупки се варят във вода 20 минути. В охладената течност се накисва четката за зъби за 10 минути и по-късно се измиват зъбите. Процедурата се прави 2-3 пъти дневно най-малко за 2 седмици.

Чай от орехови черупки при кашлица

При упорита кашлица се сваряват 3 цели ореха с черупките за 10 минути в 1 литър вода. След това киснат в нея още 15 минути. Прецедената течност се подслажда с мед и се прибавя лимон. Пие се 3 пъти дневно преди хранене за положително отхрачване и понижаване на пристъпите на кашлицата.Чаят е подобаващ и при първи признаци на грип.

Чай от орехови черупки при проблеми с кръвната захар

При скокове и спадове на равнищата на кръвната захар чаят от орехови черупки е доста ефикасен, той възстановява равнищата на захарта. Подходящо средство е за профилактика при диабет.

 Чай от орехови черупки Снимка: Стоянка Русенова

Чай от орехови черупки за пречистване на кръвоносните съдове и намаляване

За унищожаване на токсините и плаките, насъбрани в кръвоносните съдове, са нужни 30 орехови черупки и ½ литър вряща вода, в която да се варят 10 минути. Когато чаят добие тъмнокафяв цвят, течността се прецежда през марля. Взимат се всеки ден по 2 супени лъжици преди хранене за интервал от 2 седмици.

Чай от орехови черупки при язва на дванадесетопръстника

Черупките от 6 ореха са нужни за подготвяне на лечебното средство. Те се заливат с половин литър вряла вода и се оставят да се запарят в нея, до момента в който водата изстине. Прецедена, течността се смесва с 100 мл прясно мляко и се пият по 3 глътки преди сън.

А в случай че се чудите какво да извършите с останалите вкусни орехи, откакто сте употребявали черупките за чай, то едни леки ореховки или домакински орехов сладкиш за душата ще ви дойдат добре.

Вижте още целебната мощ на орехите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР