На всички ни е ясно, че в професионалния спорт храната

...
На всички ни е ясно, че в професионалния спорт храната
Коментари Харесай

Кои хранителни добавки са най-логичния избор за професионалните тенисисти?

На всички ни е ясно, че в професионалния спорт храната е от особена значимост, без значение дали става дума за футбол, баскетбол или тенис. И в случай че строгия хранителен режим е наложителна част от всекидневието на редица спортисти, то питателните добавки последователно намират все по-голяма приложимост в спорта, като цяло. А както можете да се досетите, тенисистите не вършат изключение. Затова през днешния ден взехме решение да се спрем на няколко хранителни добавки, които имат особена изгода за човешкия организъм и още повече в света на професионалния тениса.

Рибено Масло

Още познато, като Омега 3 мастни киселини, рибеното масло се съдържа най-много в риби, като сьомгата, скумрията и херингата. Когато приказваме за риба пък няма по какъв начин да не споменем и един от огромните й фенове в лицето на Рафа Надал, като обичаното ядене на испанеца е риба на скара със зехтин. Но в тази публикация приказваме за рибено масло под формата на хранителна добавка, като нормално то е под формата на капсули.

Тайната на рибеното масло се крие в две киселини, които то съдържа и по-конкретно EPA и DHA. Тези мастни киселини биха могли да оказват помощ, като понижат възпалителните процеси в тялото в резултат на тежките тенис тренировки. Освен това, всеки тенисист би извлякъл изгода и от друго евентуално деяние на рибеното масло, в тази ситуация понижаване на мускулната тресчица.

 Мангнезий

Магнезий

Под магнезий разбираме есенциален нутриент от изключително значение за всеки състезател, като този минерал взе участие допълнително от 300 биохимичини процеси в тялото ни. Една от главните аргументи за значимостта на съответния банкет на магнезий в спорта е обстоятелството, че тялото губи запасите си от магнезий по време на тежки тренировки и по-конкретно тенис мачове. Само можем да си представим какво количество магнезий губят тенисистите по време на мач, изключително в случай че става дума за някой петсетов трилър.

Освен че би могъл да усъвършенства общото показване, този значим минерал е пръв асистент и при битката с неприятните спортни крампи. Като добавка, всеки тенисист може да употребява магнезий под друга форма, било то под формата на таблетки или прахуляк. Интересно е да се означи, че черният шоколад съдържа огромни количества магнезий, а един от най-великите тенисисти Роджър Федерер преди време стана дипломат на обичания си шоколад, чиято консумация очевидно не пречи на представянето му.

Витамин C

Витамин C е водноразтворим витамин, който играе роля в редица процеси в тялото в това число и във възобновяване на тъканите. Основната му помощна функционалност обаче си остава мощният му антиоксидантен резултат и намаляването на признаците на простуда. Именно тази по този начин неприятна простуда пък се е превръщала в проблем за редица тенисисти, в това число и Новак Джокович, който въпреки всичко си остава любимец за спечелването на последния шампионат от огромния шлем за 2019-та - Ю Ес Оупън, съгласно съответните коефициенти. Джокович, който се потвърди като неуспорим победител в Уимбълдън 2018, поставя огромни ограничения с цел да приема задоволително витамини и нутриенти с цел да не разрешава постоянно случващине се настинки да му попречат на представятнето му във значимите тренировки и мачове, които му носят международни трофеи в тиниса.

 Кои хранителни добавки са най-логичния избор за професионалните тенисисти?

Но спомагателния банкет на витамин C под формата на добавка би могъл да помогне още повече при битката с неприятната и до болежка позната на всеки тенисист простуда. Освен това, огромни количества от този витамин се намират в храни, като шипката и какаду, като наличието на витамин C в лимоните е надалеч по-малко. Самият витамин пък може да бъде одобряван под най-различна форма, като с изключение на познатата таблетна форма има витамин C и в прахообразна и капсулна форма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР