На всеки му се е случвало окото му да играе

...
На всеки му се е случвало окото му да играе
Коментари Харесай

Ограничете кафето, ако окото ви играе

На всеки му се е случвало окото му да играе – т.е. горният или долният клепач на едното му око да се дърпа непроизволно нагоре. Усещането, което е доста неприятно, се назовава миокимия на клепача.

За това събитие е известно доста малко, като е открито, че то се случва повече с долния клепач, в сравнение с с горния. Най-вероятно то е обвързвано с проблеми на нервите на клепачите.

Според учените умората, стресът и кофеинът също по този начин усилват вероятността от досадното придърпване на клепачите. За това са виновни също по този начин и несъразмерното напрежение на очите, незадоволително положителното хранене, несъразмерната приложимост на алкохол и някои алергии.

За благополучие това събитие не е рисково за здравето и минава от единствено себе си. Ако обаче желаете това да не ви се случва постоянно, би трябвало да ограничите използването на кафе и алкохол и добре да се наспивате.

Ако все се чудите за какво непрекъснато ви е студено, би трябвало да знаете, че температурата на тялото се контролира от мозъка, а точно от хипоталамуса, който изпраща сигнал на тялото, че би трябвало да отдаде топлината при топли условия и да я задържи при студени.

 Рукола

Затова постоянно треперим когато ни е студено, защото по този метод създаваме топлота в мускулите си. Желязото играе значима роля в процеса на опазване на топлината, по тази причина на хората с анемия, провокирана от недостиг на желязо, им е студено доста постоянно.

Лошата циркулация на кръвта, подбудена от високо кръвно или медикаменти също може да е отговорна за това, че ви е студено. Недостатъчната интензивност на щитовидната жлеза също забавя обмяната на веществата в тялото дотам, че в него не се създава задоволително топлота.

Съществува също по този начин и генетична предразположеност към това по какъв начин човек понася студа. Ако сте от този вид хора, които имат потребност от чорапи даже през лятото, наблягайте на артикули, богати на желязо – алено месо, бобови култури, тъмнозелени листни зеленчуци.

По този метод ще предотвратите анемията. Също по този начин би трябвало да избягвате използването на никотин, защото той свива кръвоносните съдове и води до незадоволителна циркулация на кръвта.

Не се тормозете от обстоятелството, че непрекъснато имате потребност от в допълнение стопляне, защото от това страдат шестима от всеки 10 индивида. Това е сигнал, че през зимата сте по-податливи на респираторни болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР