На ваша страна сме, подкрепяме напълно исканията ви за справедливо

...
На ваша страна сме, подкрепяме напълно исканията ви за справедливо
Коментари Харесай

ВОЛЯ подкрепя протестите на медицинските сестри

„ На ваша страна сме, поддържаме изцяло настояванията ви за заслужено възнаграждение. Ако не защитим вас, медиците, няма по какъв начин вие да защитавате нас и фамилиите ни “, съобщи Веселин Марешки по време на среща с медицински експерти. Лидерът на ВОЛЯ, председателката на ПГ на „ ВОЛЯ – Българските Родолюбци “ Гергана Стефанова и депутатката от обществена комисия Албена Найденова одобриха и изслушаха по тяхна молба в Народното събрание представители на разнообразни здравни организации. Сред тях бяха Асоциацията на българските медицински сестри (АБМС), Алианс на българските акушерки (АБА), на Българска асоциация на фелдшерите и лекарските асистенти (БАФЛА),  Асоциация на физиотерапевтите в България (АФБ).

„ Цената на един час нощен труд е 0,25 лв.. Това обикновено ли е? Кой може да работи за тези пари? Забравени сме от страната. Предлагаме да има стартовата заплата за всички медицински сестри, която да е обезпечена от страната “, съобщи на Мая Илиева. Тя даде образец, че е виждала фиш на здравна сестра с болно дете за 290 лв. на месец. Представителите на медицинските съсловие споделиха още, че отпуснатите неотдавна средства за заплатите на медицинските сестри не стигали до тях, а лечебните заведения усвоявали парите за разплащане на свои отговорности или други потребности.

Медиците желаеха поддръжка и за корекция в Закона за съсловните организации, която да разреши на всяка специалност да има свое професионално съсловно посланичество. Тя ще им помогне да се развиват професионално и да пазят ползите си. „ Вашите специалности са извънредно виновни и значими, лекарите не могат без вас. От персонален опит знам какво е да работиш в законодателен безпорядък, по тази причина поддържаме настояванията ви “, разяснява Веселин Марешки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР