На церемония в Съдебната палата новоизбраният главен прокурор Иван Гешев

...
На церемония в Съдебната палата новоизбраният главен прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Гешев положи клетва като главен прокурор и обяви: Знам, че не съм безгрешен


На гала в Съдебната палата новоизбраният основен прокурор Иван Гешев постави клетва. От през днешния ден, 18 декември, ще стартира мандатът на Гешев.

„ Вчера, на 17 декември, завърши моят мандат като основен прокурор, за мен бе голяма чест и предизвикателство ”, съобщи в словото си в формалната зала на Съдебната палата Сотир Цацаров.

„ Г-н Гешев, аз нямах елементарен мандат. Няма да имате и вие. Лесен мандат в правосъдната власт имат единствено хората, които не вършат нищо ”, съобщи Цацаров и означи, че първото предизвикателство пред него ще са почналите към този момент диспути по конституционни промени.

„ Напълно съм уверен, че каквито и полемики да се водят по този въпрос, прокуратурата ще остане в системата на правосъдната власт ”, сподели още Цацаров и посъветва приемника си: „ Г-н Гешев, пазете прокуратурата ”.

“Заклевам се в името на народа да ползвам тъкмо Конституцията и законите на България, да извършвам отговорностите си по съвест и вътрешно разбиране, да бъда неутрален, справедлив и обективен. Да способствам за издигане престижа на специалността, да вардя служебната загадка., като постоянно помня, че за всичко давам отговор пред закона ”, закле се Иван Гешев.

В началото на първото си слово като обвинител номер едно на републиката Иван Гешев благодари на прокурорите и следователите, които са го подкрепили.

“Показахме какво можем когато сме единни имаме обща цел. Ще се оправя с това, което следва, а следва променяйки се и стъпвайки на традициите си да отговрим на упованията на бълагрските жители, на хората, които ни заплащат заплатите за повече правдивост ”, сподели Гешев.

Според него в институциите би трябвало да се вижда партньорство, а не зложелател и „ би трябвало сами да решаваме личните си проблеми, а не да прехвърляме отговорността на някой различен ”.

“Ние знаем, че не сме безгрешни, само че би трябвало да пазиме всеки един от нас и прокуратурата от политически и всевъзможни други офанзиви. Знам, че ще е мъчно и тежко в този мандат, само че в никакъв случай не е било елементарно. Цената си заслужава, тъй като цената е по-добра правова страна. Може да вървим постепенно, само че в никакъв случай не вървим обратно. Да помним думите на Апостола на свободата Васил Левски: „ Дела трябват, а не думи ”! Благодаря ви ”, приключи словото си Гешев.

Официалната гала по встъпване в служба се организира в наличието на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, министърът на правораздаването Данаил Кирилов, и на вътрешните работи Младен Маринов, на членовете на Висшия правосъден съвет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР