На този етап въвеждането на задължителен зелен сертификат се отнася

...
На този етап въвеждането на задължителен зелен сертификат се отнася
Коментари Харесай

Засега въвеждането на задължителен зелен сертификат е само за МС

На този стадий въвеждането на наложителен зелен документ се отнася единствено за чиновниците на Министерски съвет, само че това е поръчка за такъв подход в цялата администрация. Така жителите ще са сигурни, че влизат в безвредна среда. Не става въпрос за дискриминация, откакто има три благоприятни условия за зелен документ. Това съобщи здравният министър Асена Сербезова пред БНТ.

„ В изискванията на пандемия ние би трябвало да осъзнаем вероятността на публичното опазване на здравето. Колективното ни решение визира цялото общество. За страдание имунизационната акция не даде резултат. В началото на пандемията беше сбъркан методът. Ниското равнище на имунизация се дължи на това, че не се демонстрира групов разсъдък ", посочи новият министър на опазването на здравето.

„ Ние сме един колектив, едно общество и би трябвало всеки от нас да даде своя принос, с цел да се оправим с пандемията. Няма по-голяма полезност от живота и би трябвало да го съхраним “, акцентира министър Сербезова.

На въпрос дали ще бъдат наложени спомагателни Коронавирус ограничения, поради новия вариант Омикрон, здравният министър сподели:

„ В другите страни се вкарват спомагателни ограничения против Омикрон, тъй като има доста разновидности. Науката споделя, че имунизациите ще обезпечат висок % резултатност. Постоянно следим обстановката. Всякакви ограничения би трябвало да се съответни на това, което се случва в България. В момента, в който забележим повишение на заболеваемостта, сме длъжни да запазим живота “. 

„ Не виждам нарушение на правата, откакто имаме три варианти за зелен документ. Предстои да се преформулира осведомителната акция. Ще запазя доброволната имунизация, до момента в който това е допустимо с оглед да се резервира животът и здравето на хората “, успокои тя.

Министър Сербезова разяснява и проблема с детската болница.

„ Проблемът с педиатричната болница не е решен през последните 15 години. Вниманието ми бе ориентирано към това, че няколко дни преди да се образува постоянно държавно управление се взеха прибързани решения, които доведоха до митинги. Спрях краткотрайно дейностите по вливането, откакто изслушах всички страни. Ще бъде осветлено всичко, което буди терзание с болница „ Лозенец “, посочи тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР