На този етап, в момента в който Омикрон набира скорост,

...
На този етап, в момента в който Омикрон набира скорост,
Коментари Харесай

Депутат с ключова новина за зелената тапия

На този стадий, сега в който Омикрон набира скорост, няма по какъв начин да бъде анулиран зеленият документ. Не ни тормозят митингите - това е право на хората, безапелационен бе депутатът от Политическа партия. Петър Кулински.

„ В рамките на 1-2 месеца ще видите съответни законодателни стъпки, с които желаеме да реализираме правосъдна промяна ”, увери депутатът, сподели още той пред Нова ТВ.

Декларацията с настояването на оставката на Иван Гешев беше акт, с който ръководещите снеха доверието си от него. Естествено правосъдната промяна не трябва да стартира и свършва с оставката на Гешев. Трябва да създадем такива законови промени, че да подсигуряваме дейно работеща прокуратура.  Борбата с корупцията по високите етажи на властта няма по какъв начин да се случи с основен прокурор Иван Гешев.

„ Задали сме си като цел да реформираме Висш съдебен съвет. Пленумът на Висш съдебен съвет избира основния прокурор. Очакваме и решение на Конституционен съд, който да каже дали е възможно министърът на правораздаването да изиска отстраняването на основния прокурор. Ако мнението на Конституционен съд е позитивно, ще бъде импортирано такова искане ”, изясни Кулински..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР