На този етап няма установени бежанци на територията на България,

...
На този етап няма установени бежанци на територията на България,
Коментари Харесай

Няма бежанци у нас със съмнение за коронавирус

На този стадий няма открити бежанци на територията на България, които да се нуждаят от здравна помощ поради ковид.

Това стана ясно от присъединяване на Ники Николов от дирекция " Миграция " на брифинг в Министерски съвет.

Миграционната конюнктура сега е спокойна, няма нарастване на натиска на границата. От началото на годината 200 непознати жители са влезнали в страната.

Спрямо всеки един се ползва карантинен интервал, като в това число за 14 дни той не може да се среща с юристи и представители на неправителствени организации. Осигурени са им всички условия, в това число ежедневни медицински прегледи, с които да се открива положението им. Има подготвеност при прояви на вирусна зараза, да им бъде предоставена здравна помощ.

След свалянето на карантината, бежанците ще би трябвало да минат по канален ред - за тези, които желаят да подадат молба за леговище, след което се поемат от Агенцията по бежанците.

Николов изясни, че за непрекъснато и дълготрайно пребиваващите чужденци, както и за жителите на Европейски Съюз и техните фамилии, се ползва автоматизирано удължение на периода за документите със периода на изключителното състояние.

Чужденците, които обитават с документи със период до 1 година, би трябвало да подхващат съответните ограничения по удължение на разрешителното си за престой до 14 дни след приключване на периода на изключителното състояние. Разпоредбата важи и за чужденците, които все още не се намират на територията на България, такива да вземем за пример са турските студенти. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР