На този етап няма трудности в процеса по подготовка на

...
На този етап няма трудности в процеса по подготовка на
Коментари Харесай

В Областна администрация в Русе пристигнаха 1600 удостоверения за гласуване на друго място

На този стадий няма компликации в процеса по подготовка на изборите в Русенско, обявиха от там

1600 удостоверения за гласоподаване на друго място и регистрите за тяхното издаване дойдоха в Областната администрация в Русе при засилени ограничения за сигурност. Те ще бъдат раздадени на осемте общини в района в най-кратки периоди, оповестиха от Областна администрация. 

Удостоверенията бяха докарани от София, като преди този момент автомобилът мина през Ловеч и Плевен. Почти във всички области на страната тези бумаги към този момент са доставени. До броени часове този жанр документи ще бъдат доставени и във Велико Търново, както и в Габрово. На този стадий няма компликации в процеса по подготовка на изборите в Русенско, обявиха от Областна администрация.

" В непрекъснат контакт съм с администрацията на Министерския съвет, както и с Централната и Районната изборна комисия. Всеки проблем се взема решение на място и в придвижване. Дейностите по подготовката на изборите са в график, няма закъснение “, разяснява регионалният шеф Анатоли Станев. Според него проблеми на предварителния парламентарен избор няма да има, защото екипите на Областната администрация и на останалите институции, виновни за безпроблемното осъществяване на изборите, са чудесно готови. „ Имам шанса да работя с хора, които знаят какво вършат. Те са чудесно осведомени с дейностите, които би трябвало да подхващат за провеждането на едни почтени и транспарантни избори “, добави Станев.

Тези удостоверения за гласоподаване са разнообразни от познатите ни заявки, които важат за всички жители, означиха от региона. Получените през днешния ден 1600 удостоверения за гласоподаване на друго място са само за претендентите за народни представители, членовете на ЦИК и РИК, а също и наблюдаващите.

Припомняме, че гласуването в страната се прави по непрекъснат адрес, който е вписан в персоналната карта. Ако гласоподавател има регистриран сегашен адрес в друго обитаемо място и желае на втори октомври да гласоподава на него, би трябвало да подаде заявление в период до 17-и септември в това число. Същият период важи и за удостоверенията, получени по-рано през днешния ден в Областната администрация. Когато непрекъснатият и записаният в общината сегашен адрес на гласоподавателя са в разнообразни обитаеми места, той може да подаде заявление, по одобрен от ЦИК пример, да гласоподава по сегашния адрес, като адресира документа до кмета на общината.

Заявлението може да се подаде и по електронен път през интернет страницата на ГРАО, като гласоподавателят впише данните си и уточни телефонен номер. Електронен автограф не се изисква. Студентите, които учат в друго обитаемо място от непрекъснатия си адрес, могат да гласоподават в града, където е образователното заведение и в определена от тях секция. Но, защото, евентуално, няма да имат заверена студентска брошура към датата, е належащо да имат най-малко уверение от висшето учебно заведение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР