На този етап грипът се разпространява нормално, очаква се пикът

...
На този етап грипът се разпространява нормално, очаква се пикът
Коментари Харесай

проф. Николай Витанов: Пикът на грипа ще е през първата седмица на февруари

На този стадий грипът се популяризира обикновено, чака се пикът да е в края на първата седмицата на февруари. Нещата са релативно елементарни, той върви от изток на запад, по тази причина и областите към морето са по-проблемни. Лека-полека ще пристигна тук в София, една седмица ще бъдем в грипна вълна, а проблематичните в този момент области ще стартират да се оправят. Към края на февруари към този момент ще можем да си отдъхнем. Това съобщи математикът професор Николай Витанов в студиото на PrimeTime по Euronews Bulgaria.

" В момента имаме 10 000 индивида, които се разболяват от грип всеки ден. С оглед на броя на популацията в България, до началото на февруари може би 1 млн. Души ще са минали през него ", добави той.

Относно Ковид-панедмията, Витанов сподели: „ Време е да пристигна и нейният край. Освен, че вирусът отслабва, и на мен към този момент ми омръзна да се занимавам с него. Но отвън шегата, той в действителност отслабва, ще си го има, само че ще се кара релативно леко. Проблемът е, че въпреки всичко може да докара до по-дългосрочни последствия, в случай че имате хронични болести “.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР