На територията на Столичната община вече работят 9 COVID-кабинета в

...
На територията на Столичната община вече работят 9 COVID-кабинета в
Коментари Харесай

9 ковид зони са разкрити в столични ДКЦ-та


На територията на Столичната община към този момент работят 9 COVID-кабинета в Диагностично-консултативни центрове № 8, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 20 и 22. Най-новият кабинет стартира работа от през днешния ден - в 14 ДКЦ в кв. „ Иван Вазов “, написа Дарикнюз.

До момента в COVID-кабинетите са прегледани 1175 души, от тях са тествани 1136 пациенти, позитивните са 361, което е 31,7%. Преглеждат се пациенти, които са ориентирани от персоналните си лекари или имат признаци. Ако човек без признаци желае да си направи антигенен тест, ще би трябвало да го заплати.

От Столичната община предлагат на жителите да си записват авансово час за обзор, тъй че да не се постанова да чакат пред кабинетите. Записването става посредством онлайн платформата Myhealth.bg, където е поместена информация за адресите, контактите и графиците на кови-кабинетите в ДКЦ.

Освен от самия пациент, часът може да бъде записан и от персоналния доктор. Столичани, които нямат опция и достъп до онлайн платформата, могат да се обадят на телефона на съответното ДКЦ, откъдето ще им бъде запазен час за обзор.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР