На територията на село Байлово ще се проведат чествания. Това

...
На територията на село Байлово ще се проведат чествания. Това
Коментари Харесай

Максим Генчев готви нов филм

На територията на село Байлово ще се проведат празнувания. Това е родното място на Димитър Иванов Стоянов, творил под псевдонима Елин Пелин и означаваме 145 години от рождението му.

" Филм по класическа творба се основава прочувствено. Това е единственият метод да се припокриеш с респекта и неудобството на посегнеш на класическа творба. Това е ентусиазъм, който към този момент 15 години не ме напуща, когато върша филми, свързани с българската литература или български национални революционери. Това съобщи режисьорът Максим Генчев пред Bulgaria ON AIR.

" Филмът " Гераците " е първият ни игрален план и той като че ли ни ориса да работим с националните ни полезности. Вярвам, че Елин Пелин ни дава сила в този миг и ние имахме достойнството да снимаме в родния му дом в Байлово ", разяснява продуцентът Десислава Ковачева.

В отговор на въпрос каква е била повода да изберат точно Байлово за своя снимачна площадка, Генчев акцентира, че това им е предоставило опция да спестят средства, защото " местоположението, хотелите, прехраната и превозът на екипа са най-голямото перо в производството на един филм ".

" Самият Елин Пелин ни се появи. Още преди 15 години трябваше да снимаме по какъв начин Елка се удавя в реката и Маргалакът я избавя. Понеже нямахме материална опция да снимаме на река, видях, че над една каца се е изобразил Елин Пелин. За нас това беше знак и си споделих, че ще удавим Елка в кацата ", описа Генчев за работата си.

По думите му най-трудната част от работата по кино лентата е била да съчетае функциите на режисьор и артист.

" Вярваме, че градът, който приема да носи името на писателя Елин Пелин, е зареден с креативна сила и задължението да твори вечно ", безапелационна е Ковачева. Оказва се, че това е единственият план, финансиран от самата община.

" Само няколко огромни града в България сега имат стратегия за кино творби, а виждате, че това е нещо постоянно - основан е преди 15 години и ни връща към наши национални полезности ", установи Ковачева. Тя бе безапелационна, че Елин Пелин и " Гераците " са ги орисали да работят по националните тематики.

В резултат на работата им се " раждат " планове като " Дякон Левски ", а преди няколко месеца излезе и филмът за Христо Ботев.

" Наскоро спечелихме конкурс за снимането на филм за любовта сред Иван-Александър и еврейката Сара, чийто плод е Иван Шишман, " съобщи продуцентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР