На територията на община Троян през изминалата година са издадени

...
На територията на община Троян през изминалата година са издадени
Коментари Харесай

Кметът на Троян: Бизнесът в общината се развива, безработицата е рекордно ниска

На територията на община Троян през миналата година са издадени близо 30 разрешителни за градеж на промишлени обекти. Въпреки пандемията и рестриктивните мерки за в някои сфери на бизнеса районът бележи растеж на вложенията и основаването на нови работни места.

Кметът на Троян Донка Михайлова уточни, че макар пандемията бизнесът в общината се развива, а безработицата в района бележи рекордно ниски равнища.

„ Факт е, че в тази спешна обстановка няма освобождавани хора, а има сериозен недостиг на работна ръка. Всички споделят, че имат доста висока обезпеченост на поръчки за месеци напред. “

Михайлова добави, че и общинският бюджет пораства всяка година и то не толкоз поради доходи от държавния бюджет, а поради локални доходи. Тя уточни и  факторите, на които се дължи икономическия напредък на общината:

„ Аз не знам друга българска община, която да прави всички комунални действия сама. Имаме едно умело ръководство на бюджета и на трето място - имаме почтено ръководен бюджет и не изтичат средства по непрогледен и закононесъобразен метод от бюджета на общината. “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР