На територията на община Ботевград действа организирана престъпна група която

...
На територията на община Ботевград действа организирана престъпна група която
Коментари Харесай

Златев с тежки обвинения за кмета на Ботевград /ОБНОВЕНА/

На територията на община Ботевград работи проведена незаконна група която събира от популацията за 9 млн. лв., заплаща вода за 2 млн. и присвоява останалите пари. Това разгласи предприемачът Валентин Златев пред бТВ. И добави: Това става в изискванията на продължаващо закононарушение от 2016 година

Така ръководителят на Надзорния съвет на „ Лукойл България ” отговори на обвиняванията на кмета Иван Гавалюгов, че Малка водно електрическа централа „ Бебреш ”, който е благосъстоятелност на компания на бащата на Златев – Васил Златев, точи водата от едноименния язовир и оставя Ботевград без вода. Златев сподели куп документи, които потвърждават злоупотреби с водата на града. Според контракта с ВиК от 2016 година Ботевград употребява вода за 2 млн. лева, а за 2019 година хората са платили 9 млн. лева, сподели Златев. И заяви, че има формирани две наказателни производства. Златев напомни, че кметът Гавалюгов е бил отхвърлен от служба от Върховен административен съд поради спор на ползи през 2015 година Тогава по молба на предприемача Иван Гавалюгов кметът Иван Гавалюгов отстранява противозаконна интернет мрежа в града, разгласи Златев. По-късно пък община Ботевград заплаща на съдружника на Гавалюгов 25 000 лева, с цел да отразява активността на кмета Гавалюгов.  Той е най-крупният предприемач в общината, има цялата власт и средствата за всеобща информация. Това е христоматиен образец за олигарх, безапелационен бе Валентин Златев. Той сподели, че е израснал в Ботевград като постоянно е пил вода от чешмата. Какво се случи, че тя изчезна, попита предприемачът. И направи още разкрития. Държавата утвърждава 23 сондажа и 5 водохващания, за водата на Ботевград. След тях обаче не е язовир „ Бебреш ”. Той е издигнат пред 1987 година – за промишлени потребности. Към тези 28 източника има 8 пречиствателни станции. В момента нито едно от тези уреди не работи, водата не се пречиства, сподели Златев. Кой по кое време е решил да унищожи 28-те източника на вода и кой по кое време е разрешил да се употребява питейна вода от бент. „ Бебреш ”, попита Златев. Той заяви, че е предал всички документи, които сподели на прокуратурата.

Малка водно електрическа централа „ Бебреш ”работи от 2014 година С него се занимава моят татко, в никакъв случай не съм влизал в елементи и почтено казано не знам какъв брой коства построяването му. Става въпрос за дребна електроцентрала, инвестицията надали надвишава милион. Проверяван е доста пъти, всичко в него е изрядно, сподели още Валентин Златев. В момента ВЕЦ-ът не работи, това е по този начин от 2018 година, безапелационен бе той. През 2019 е работил единствено 14 дни – за профилактика. Бизнесменът заключи, че даже в случай че оборудването работи целогодишно, облагата от него би била 150 – 200 000 лева – сума, която не би съборила фамилията му. Някой съзнателно употребява ВЕЦ-а и моето име, с цел да отклони въпроса от значителния проблем къде е водата на Ботевград, сподели Златев. И добави: Ако не беше уважението към татко ми, от дълго време да съм изпратил един булдозер да го срине.

Валентин Златев съобщи, че единствено два пъти се е виждал с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов и то на публични места. Първия път го поздравих за избирането му като кмет, втория път на 50-тия ми рожден ден от почитание поканих кметовете на Ботевград, Етрополе и Правец.

Ще алармирам способените органи. Става въпрос за кражба от популацията на Ботевград. Престъпление в крупни размери. Това става със знанието на кмета Гавалюгов, заключи Златев. И сподели, че всяването на суматоха от страна на кмета също е закононарушение.

Не съм помагал на политици, безапелационен бе Валентин Златев. Важно предприемачът да не е политик и противоположното – политикът да не е предприемач, добави той. Златев разгласи, че не е имал съображение да се вижда и чува с премиера Борисов. Откакто преди години са играли карти, не са се виждали и не са повтаряли играта. Тогава Борисов съобщи, че повече няма да играе със Златев, тъй като лъжел на карти. Златев му отвърна да се научи да играе. Не сме играли повече, той е човек, който не обича да губи, заключи предприемачът.

Що се отнася до АЕЦ „ Белене ” Валентин Златев сподели, че е закононарушение реакторите в централата да не работят. И предвижда, че скоро страната ни може да има потребност от ток, както в този момент има дефицит на вода.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР